Három luhanszki település teljes lakosságát ki akarják telepíteni az oroszok

Három luhanszki település teljes lakosságát ki akarják telepíteni az oroszok

Az orosz megszállók három Luhanszk megyei település, Kreminna, Szeverodoneck és Rubizsne teljes lakosságát ki akarják telepíteni – közölte saját értesülései alapján hétfőn az ukrán vezérkar.

„A luhanszki régióban kialakult súlyos humanitárius helyzet miatt a megszállók Kreminna, Szeverodoneck és Rubizsne településekről a civil lakosság teljes evakuálását tervezik az ideiglenesen megszállt területek mélyére” – írta esti jelentésében a kijevi katonai vezetés.

A vezérkar arról is beszámolt, hogy a Donyeck megyei Mariupolban az orosz hatóságok bővítik a propagandát sugárzó adások hatósugarát és műsoridejét.

Hírdetés

„A rendelkezésre álló információk szerint a megszállók elindítják a Mariupol-24 tévécsatornát. A tervek szerint egy hónapon belül bevezetik az éjjel-nappali adást” – számolt be a vezérkar.

Az orosz erők munkaidőben csapást mértek az északkelet-ukrajnai Szumi megye közelebbről nem megnevezett egyik létfontosságú infrastrukturális objektumára, a támadásban legalább három civil dolgozó megsebesült – közölte Dmitro Zsivickij, a régió kormányzója. Szavai szerint a vállalat területén 19 robbanás történt, miközben a munkások ott dolgoztak.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálatán keresztül arról adott hírt, hogy munkatársai elfogtak Herszonban egy civilruhás orosz katonát. A férfi helyi lakosnak adta ki magát, az SZBU tisztjeivel folytatott beszélgetés során azonban bevallotta, hogy az orosz fegyveres erők 69. különálló dandárjának hivatásos katonája. A különleges szolgálat azt is megállapította, hogy az orosz megszállás alól felszabadult Herszonban információgyűjtés, az ukrán fegyveres erők elleni tűztámadások korrigálása és szabotázsakciók végrehajtása volt a feladata.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »