Üvegfólia kontra műanyag kijelzővédő

Üvegfólia kontra műanyag kijelzővédő

A drága okostelefonok megjelenésével egyre több emberben merül fel az igény arra, hogy a telefonját valamilyen védőfóliával védje a sérülésektől. Erre az egészen olcsó műanyag fóliától kezdve a drágább, strapabíróbb üvegfóliákig sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre.

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy melyiket válasszuk, több szempontot kell figyelembe vennünk. Fontos a döntés során a termékek ára, keménysége, kinézete, a felhelyezés nehézsége és a védőfólia észrevétlensége.

Ár-érték arány

Mindkét terméktípus a kijelző védelmét szolgálja, de hatékonyságban nagy eltérést mutatnak. A műanyag fólia nagy előnye az olcsósága, viszont nem garantálja teljes mértékben a telefon védelmét. Leginkább akkor érdemes ezt választani, ha nagyon tudsz vigyázni a telefonodra, soha nem teszed a táskádba. Az üvegfólia többe kerül ugyan, de nagyobb védelmet nyújt. Az ár-érték arányt tekintve tehát jobban megéri, ha üvegfóliát veszel. A HelloCase Apple blogjában bővebben informálódhatsz az üvegfóliákról, és online meg is tudod rendelni a cégtől a kiválasztott darabot. 

A fólia keménysége, karcállósága

A műanyag fólia kb. 0,05 mm, az üvegfólia 0,3-1,5 mm vastagságú, így ez utóbbi fizikailag is nagyobb védelmet nyújt a kijelző számára. Az edzett üveg nagy keménységű, ezáltal karcállóbb, mint a műanyag. Megvédi a telefonodat a hőhatásoktól, és a vízzel, zsírral szemben is ellenálló.

Dizájn

Hírdetés

A műanyag fólia abból a szempontból előnyös, hogy vékonyabb, és nem növeli meg a telefon méretét. Az üvegfólia általában nem fedi be a telefon teljes felületét, de azáltal, hogy vastagabb, kissé kiemelkedik. Így leeséskor nem éri mechanikai erőhatás a telefon széleit, s azok nem sérülnek meg. 

A felhelyezés nehézsége

A jó minőségű üvegfóliát általában könnyebb felhelyezni, mint a műanyagot. Természetesen mindkét esetben fontos a felület alapos tisztítása, és a pontos illesztés, hogy ne buborékosodjon fel a kiegészítő. Az üvegfóliát nemcsak feltenni, hanem levenni is könnyű. 

Az észrevétlen védelem

A műanyag verzió nem adja vissza az eredeti kijelző érzetét, míg az üvegfólia tapintásra nagyon közelít ahhoz. Az edzett üvegből ugyanis sima, jó minőségű és könnyen kezelhető felületet lehet létrehozni, így észrevétlenül nyújt védelmet a telefonod kijelzője számára.

Üvegfóliák között is van különbség

Az üvegfóliák között is nagy eltérések lehetnek, ezért figyelj arra, hogy jó minőségű terméket válassz, akkor is, ha az egy kicsit drágább. Az is fontos, hogy találd meg a telefonodra való terméket, mert csak az fog tökéletesen funkcionálni. A HelloCase által forgalmazott üvegfóliák jó minőségűek, ár-érték arányban kiválóak. A cég webáruházában a kiegészítők több típusát is megtalálod. 

A fólia kiválasztásakor tehát alaposan gondold át, hogy mik az elvárásaid a kijelzővédővel szemben, hogy megtaláld a telefonod számára optimális megoldást. 

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »