Két jó hír a gépkocsivezetőknek és a motorosoknak

Két jó hír a gépkocsivezetőknek és a motorosoknak

Farkas Iván, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselője, a Szövetség frakcióvezetője útszakaszok felújításáról értesített portálunknak elküldött közleményében. Az alábbiakban teljes terjedelemben közöljük a közleményt.

Az első: a Nyitra megye tulajdonában levő II / 509-es, Párkány és Bajcs közötti út teljes hosszában, 39 km hosszúságban történő burkolat-felújítása jövő héten hétfőn, azaz június 6-án elkezdődik. Mégpedig Párkányból Bajcs irányába.

Nagyon ráfért erre az útra a teljes burkolat-felújítás, hiszen Nyitra megye területén a legrosszabb állapotban levő II. osztályú út. A felújítás költségeit az Integrált Regionális Operatív Program (IROP) és Nyitra megye fedezi. Természetesen ez korlátozásokkal fog járni átmeneti ideig az egyes szakaszokon, emiatt a gépkocsivezetők és motorosok szíves elnézését kérjük.

A második jó hír: az IROP pozsonyi irányító hatósága tegnap jóváhagyta a Komárom és Gúta közötti, II / 573 – es út teljes burkolat-felújításának közbeszerzését. Az út Nyitra megye tulajdonában van.

Hírdetés

Az előzőhöz hasonlóan ez esetben is a beruházás költségeit az IROP és Nyitra megye közösen fedezik.

Mivel nagy részben az Európai Unió finanszírozza a két jelzett út teljes burkolat-felújítását, az EU szabványának megfelelően fog a felújítás megvalósulni.

Fontos biztonsági szempont ez, főleg esős időben. Az út széleit, peremeit kiszélesítik, megerősítik és számos más biztonsági elemmel ellátják majd az útszakaszokat. Ezek miatt jóval drágább a kivitelezés attól, mint amikor a megye saját költségvetéséből újítja fel a megyei III. osztályú utakat.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »