A Harmadik Birodalom zászlójával emlékeztek a győzelem napjára a Disneyland előtt

A Harmadik Birodalom zászlójával emlékeztek a győzelem napjára a Disneyland előtt

A nagyvilág legtöbb országában tegnap, május 8-án emlékeztek a szövetségesek Németország fölötti második világháborús győzelmére. Valószínűleg az évforduló késztetett néhány amerikait arra, hogy ezen a napon a Harmadik Birodalom zászlóját lengesse a Florida állambeli Walt Disney World szórakoztató park bejárata előtt. Zsidó szervezetek kárhoztatják Ron DeSantis floridai kormányzót, amiért nem ítélte el a horogkeresztes zászlókat lobogtatókat – írja a The Jerusalem Post és a wdwnt.com hírportál.

Tegnap néhány személy a Harmadik Birodalom zászlóját lobogtatta a Florida állambeli Orlando város közelében 1971-ben megnyílt Walt Disney World szórakoztató park egyik bejárata előtt. A videófelvétel tanúsága szerint legalább egy ember közben megafonon igyekezett valamilyen üzenetet eljuttatni a népszerű vidámparkba igyekvőknek, illetve az onnan távozóknak. Hogy pontosan milyen üzenet akart közölni a megafonos ember, arról nem számol be a The Jerusalem Post, de még a történtekről lakonikusan beszámoló különböző amerikai hírportálok sem.

Just anti LGBTQ+ Nazis outside Disney World. pic.twitter.com/Jtk4p4eGz3

— 🇺🇦Lying ex tobacco lobbyist🇺🇦 (@rugbyintel) May 7, 2022

Hírdetés

Mindenesetre a zászlólengetésre legelőbb a Stop Antisemitism nevű zsidó szervezet hívta föl a közvélemény figyelmét, s a történtekről készült videót kitették az Instragamra, de a videót legkorábban a TikTok osztotta meg. A Twitteren pedig egy ukrán zászlóval kérkedő személy azt is csiripelte, hogy a horogkeresztes náci tüntetőkkel karöltve LMBTQ-ellenes tüntetők is feltűntek a Walt Disney szórakoztató park bejárata előtt.

A The Jerusalem Post tudósítója szerint a közösségi média felhasználók közül – elsősorban zsidók – máris sokan kárhoztatják Ron DeSantis floridai kormányzót, amiért nem határolódik el, és nem hajlandó elítélni a Harmadik Birodalom zászlóját lobogtató nácikat. Az egyik zsidó szervezet nemrégiben arra hívta föl a figyelmet, hogy a Walt Disney World parkon belül több lámpavas talapzatán is díszeleg a sokakban félelmet keltő szvasztika díszítőelem.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »