Hatalmas kerülővel, Szlovákia érintésével jutott el rendeltetési helyére az ukránoknak szánt török drónszállítmány

Hatalmas kerülővel, Szlovákia érintésével jutott el rendeltetési helyére az ukránoknak szánt török drónszállítmány

Hatalmas kerülővel jutott el Ukrajnába egy Törökországból küldött, repülőgépen vitt fegyverszállítmány. A közösség médiára feltöltött repülőgép útvonal szerint Szlovákia légterén is átrepült a gép.

Ugyanakkor nagy kerülőt téve módszeresen elkerülte a bolgár, román és magyar légteret is.

Törökországból Görögország és Albánia légterén át jutott el az Adriai-tenger fölé, majd a Horvátország, Bosznia-Hercegovina, megint Horvátország, Ausztria, Szlovákia és Lengyelország érintésével jutott el rendeltetési helyére.

Azért írjuk hogy rendeltetési helyére, mert a gépnek a lengyel légtérben nyoma veszett, legalábbis a nyilvánosság számára.

Magyarország nem ad fegyvereket Ukrajnának és nem is engedi át a szállítmányokat területén.

Az nem teljesen világos, hogy a gép konkrét úticélja Lengyelország volt-e (ahol a szállítmányt esetleg átpakolták egy másik gépre vagy egy teljesen más járműre és onnan indították útnak Ukrajnába), vagy közvetlenül Ukrajnába tartott. De ha az utóbbi lett volna, azt Bulgária és Románia légterén át is megtehette volna.

Hírdetés

A Fekete-tenger felett is haladhatott volna, azonban ott az orosz légvédelem veszélyezteti az Ukrajnába tartó gépeket. A nyílt víz felett ugyanis Oroszország anélkül támadhatta volna meg a gépet, hogy az a NATO megtámadásának minősülne.

Egyes közlések szerint a hatalmas ukrán An-124-es teherszállító az oroszoknak már több alkalommal komoly veszteségeket okozó török Bayraktar TB2-es harcidrónokat szállított Lengyelországba.

Egyébként az internetes nyomonkövető szerint  Szlovákián keresztül nem csak az ukrán An-124-es haladt keresztül, hanem a kanadai légierő egyik CC130-asa is.

25 марта, догадайся сам pic.twitter.com/O2FhrcwjPs — IgorGirkin (@GirkinGirkin) March 26, 2022

It's busy tonight in Rzeszow, Poland. 2x Italian Air force 767 1x Ukranian AN-1241x Canadian Air Force CC130J pic.twitter.com/gGmnlL1Ezk — OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 25, 2022

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »