Zelenszkij csalódott az izraeli vezetésben, és orosz mozgó krematóriumokról beszélt

Zelenszkij csalódott az izraeli vezetésben, és orosz mozgó krematóriumokról beszélt

Volodimir Zelenszkij ma délben újságírók előtt kijelentette: csalódott, mert az izraeli legfelsőbb politikai vezetés, köztük Náftáli Bennett kormányfő nem áll ki elég határozottan Ukrajna mellett az oroszokkal vívott háborúban. Putyinnak ezt üzente: ha valóban tárgyalni akar a békéről, akkor üljenek le, de ne egymástól 30 méter távolságra. Zelenszkijtől azt is megtudtuk, hogy az orosz hadsereg mozgó krematóriumokban égeti az elesett orosz katonákat. Figyelmeztetett: ha Ukrajna elesik, az orosz hadsereg meg sem áll Berlinig, miközben mindenütt kirabolják a boltokat – írja a Jedi’ot Áháronot.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke ma délben titkos, bunkerszerű helyen, fegyveresekkel körülvéve sajtótájékoztatót tartott. A titkos helyszínre érkezés előtt a biztonságiak egyik helyről a másikra vitték az újságírókat. A fáradtnak tűnő elnök a szónoki emelvény mellett ülve válaszolt az sajtó képviselőinek kérdéseire. Az izraeli Jedi’ot Áháronot újság kiküldött tudósítójának sikerült bejutni a földalatti sajtótájékoztatóra.

Zelenszkij kérdésre válaszolva elmondta: nem ezt várta, csalódott Izraelben, amiért a zsidó állam nem áll ki határozottabban országa mellett az oroszokkal vívott háborúban. Náftáli Bennett izraeli miniszterelnöktől is nagyobb támogatást remélt. Az egyszerű zsidók hozzáállásával viszont nagyon elégedett Zelenszkij: „Ma láttam egy nagyon szép képet, amelyen zsidók ukrán zászlóba burkolózva imádkoznak a jeruzsálemi Siratófalnál. Köszönöm ezt nekik” – mondta az elnök, majd az izraeli politikai vezetésről már kevésbé volt jó véleménnyel: „Beszéltem az izraeli vezetéssel – akikkel nincs rossz kapcsolatom -, de a bajban mutatkozik meg, hogy ki áll ki melletted. A beszélgetés folyamán nem éreztem úgy, hogy az izraeli miniszterelnök is a mi zászlónkba lenne burkolózva” – kesergett Zelenszkij.

Hírdetés

„Az orosz hadsereg tízszer nagyobb a mienknél, s nekik nem kell elszámolni az emberekkel. Az oroszok mozgó krematóriumokat hoztak magukkal, hogy ne kelljen beszámolni a halottaikról” – jelentette ki Zelenszkij a megdöbbent újságíróknak, majd üzent Vlagyimir Putyin orosz elnöknek: „Békét akar? Üljünk le, és beszéljen velem! De ne jó harminc méteres távolságra üljön tőlem, mint ahogyan ezt Macronnal tette. Hajlandó vagyok beszélni a nyelvről (az orosz kisebbséget sújtó ukrán nyelvtörvényről – H. J.) és Donbasz körzet jogállásáról is” – mondta Ukrajna elnöke.

Zelenszkij ezután teátrális mozdulattal elcsukló hangon szólt az orosz édesanyákhoz is: azok az orosz katonák, akik idejöttek, az én gyermekeim is lehetnének, éppen ezért nem akarom, hogy elégessék őket a krematóriumokban, s ezért jöjjenek ide, vigyék haza magukkal a katona fiaikat Oroszországba” – mondta Zelenszkij.

Az ukrajnai elnök arra figyelmeztetett, hogy az orosz hadsereg nem fog megállni Ukrajna határain, hanem folytatni kívánja a hódítást a szomszédos országokban, sőt azokon túl is. „Ha Ukrajna elesik, a sorban következik Lettország, Litvánia, Észtország és Moldova. Az oroszok a berlini falig meg sem állnak. Kirabolják a boltokat, s a zsákmányt szétosztják humanitárius segélyként” – vizionálta Volodimir Zelenszkij.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »