Nézze meg, milyen új autók érkeznek 2022 első félévében

Nézze meg, milyen új autók érkeznek 2022 első félévében

2022 nemcsak új utakról és új szabályokról, hanem értelemszerűen új autókról is szól. Az Új Szóban pedig idén is azon leszünk, hogy a lehető legtöbb új járgányt leteszteljük, s ha a járványhelyzet megengedi, a nemzetközi sajtóbemutatókra, kiállításokra és tesztelésekre is ellátogatunk. Az első félévben ezeknek a modelleknek a teszteléséről olvashatnak lapunk nyomtatott kiadásában és itt a honlapunkon.

Már ebben a hónapban kellene például kipróbálnunk a Dacia újdonságát, a Joggert, amellyel a francia kézben levő román márka visszatér a B szegmensbe tartozó kombikhoz. Nem kizárt, ez lesz az év egyik legsikeresebb autója a családok körében, hiszen a Dacia szerint ez lesz a piac legolcsóbb, hétszemélyes kombija. Erről tanúskodik a kezdőár is, amelyet 13 550 euróban határoztak meg, ezért nem is kell csodálkozni azon, hogy a modell motorkínálata gyengébb lesz, s a járgányt csak kézi váltóval lehet majd megrendelni.

Nem feledkezhetünk meg a Renault talán legnagyobb idei újdonságáról, az új, tisztán elektromos Megane-ról. Az újdonság már csak 130 és 218 lóerő teljesítménnyel bíró elektromotorral lesz rendelhető, az akkumulátorok teljesítménye 30 vagy 60 kWh lesz, a hatótávolság pedig 300 és 450 kilométer között fog mozogni.

A Renault egész modellpalettájának jelentős átalakítására készül. Mivel 2025-ig összesen 14 új modellt akar a piacra dobni, némelyik gyártását kénytelen befejezni. 2022-ben mindez három modell életébe kerül. Elsőként tavasszal befejezik a Talisman gyártását. Ezt követően nyáron búcsúzhatunk az Espace MPV-től 2022 végén pedig a Grand Scenic gyártását is befejezik.

A felújított Škoda Karoq első tulajdonosai idén tavasszal fogják megkapni járgányaikat. A 21 270 eurót érő alapban, Active felszereltségi szintben már csak háromhengeres egyliteres 1,0 TSI erőforrást lehet kombinálni 81 kW (110 LE) teljesítménnyel. Ez azt jelenti, hogy a motor csak hatgangos kézi váltóval rendelhető, klasszikus sebességtartót tartalmaz, 6,5 colos érintőképernyő áll rendelkezésre a médiarendszer kezelésére. A korábbi háromágú kormánykereket kétágúra cserélték.

Hírdetés

Jó hír, hogy a felújított Karoq még dízelmotorral is rendelhető, sőt, aki négykerék-meghajtást szeretne, annak az alapkínálat szerint jelenleg nincs is más lehetősége, ez ugyanis csak az erősebb dízelváltozattal elérhető.

Februárban elsősorban azoknak fogunk kedvezni, akik az autók mellett a képzőművészetet is szeretik. Elfogadtuk a BMW meghívását Firenzébe, korunk legvitatottabb képzőművésze, Jeff Koons által tervezett 850i xDrive Gran Coupé európai bemutatójára. Az autóról egyelőre nem sok mindent tudni, valószínűsíthető, hogy a Koonsra jellemző képregényekre emlékeztető elemekkel lesz kidíszítve a külseje. A járgány egyébként limitált szériában lesz elérhető, csak néhány ezret gyártanak le belőle.

Márciusban fogunk beülni egy további újdonság, mégpedig a Škoda Enyaq Coupé iV volánja mögé. Legnagyobb változás értelemszerűen a dizájnban várható, minden jel szerint ez lesz a Škoda legmutatósabb modellje. A járgány még áramvonalasabb lesz az alapváltozathoz képest. A WLTP ciklusban 520 kilométerről 535 kilométerre növelték az elektromos autó hatótávolságát, ami, valljuk be őszintén, nem nagy szám, de várjuk ki a végét, lehet, még tartogat némi meglepetéseket a járgány.

Bár egy rövid időre már megfordult szerkesztőségi garázsunkban, a szlovák piacra csak idén fog beköszönteni a BMW iX elektromobil. Ez a márka első olyan autója, amelyet kezdetektől fogva elektromos meghajtású autóként gyártottak. Ezért történhetett az, hogy a járgány tulajdonképpen tetőtől talpig eltér mindentől, amit a BMW eddigi modelljeiből megismerhettünk.

A formavilága engem leginkább a BMW kis elektromobiljára, az i3-ra emlékeztet. Ennél is nagy volt a felháborodás a szokatlan dizájn miatt, ám most már talán senki sem kételkedik abban, hogy igazán időtálló külsőt és utasteret kapott. Hasonló a helyzet az iX3-mal is. A BMW új zászlóshajójának kezdőára nem egész 80 ezer euró lesz, a legnagyobb teljesítménnyel bíró változat alap-ára 104 ezer euró.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »