Kis magyar előbénázás

Kis magyar előbénázás

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt bejelentette, hogy újraindul az ellenzéki előválasztás, ami még szombaton állt le egy túlterheléses kibertámadásnak köszönhetően. Információk szerint délelőtt 10 órakor elindult a rendszer.

Az ellenzék egységesen a kormányzat által szervezett informatikai támadásról beszél, a Fidesz erre úgy reagált, hogy a „saját bénázásukat ne kenjék másra”.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtti videójában bejelentette, hogy újraindul az ellenzéki előválasztás, ami még szombaton állt le egy túlterheléses kibertámadásnak köszönhetően.

Az ellenzéki Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Úgytudjuk.hu szombat reggel még arról írt, hogy a rendszer már a pénteki teszten is lehalt, aztán a szombati káoszban először a szervezők is belső technikai hibáról beszéltek, és csak utána találták ki, hogy külső támadás történt.

Hírdetés

Böcskei Balázs, az IDEA Intézet vezetője, a Spirit FM Aktuálban úgy fogalmazott, bár jól hangzik, hogy Kínából vagy a Karmelitából intéztek támadást az előválasztással szemben, valószínűbb, hogy el lettek mérve a kapacitások, ezért egy informatikai-logisztikai újraindítást kíván a rendszer.

Nulla százalék esélyt adok erre a dologra” – reagált a politikai elemző arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy bármilyen külső támadás történt volna.

Karácsony Gergely szerint ezzel szemben a Fidesz és Kína hekkelte meg az előválasztási rendszert.

Karácsony Gergely: Főtanácsadója cáfolja Karácsony Gergelyt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »