Horogkeresztet karcoltak az USA külügyminisztériumának épületébe, Amerika retteg

Horogkeresztet karcoltak az USA külügyminisztériumának épületébe, Amerika retteg

Nemzetiszocialista jelképet karcoltak az amerikai külügyminisztérium egyik liftjébe, közölte a CNN. A horogkeresztet a washingtoni épületből azóta eltávolították.

A bagatelnek tűnő esetről Anthony Blinken külügyminiszter levelet írt is a teljes külügynek, amelyben arról értekezett, hogy „az antiszemitizmus nem a múlt hagyatéka, és hozzánk közel is jelen van”.

Blinken felszólította a minisztériumot és az amerikai társadalmat, hogy legyenek „hajthatatlanok a kirekesztés és a gyűlölet elleni küzdelemben”. Propagandaüzenetében külön kifejezte támogatását zsidó származású kollégái felé.

Hírdetés

A karcos eset ügyében még Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke is megszólalt, aki úgy fogalmazott:

„Az antiszemitizmusnak nincs helye sem a külügyminisztériumban, sem az adminisztrációmban, sem a világon bárhol. Mindannyiunk feladata, hogy ne adjunk teret a gyűlöletnek és álljunk ki mindenhol a bigottság ellen.”

Joe Biden elnök és Anthony Blinken külügyminiszter külön-külön és együtt is elítélte az esetet.

Amerikában 2020-ban 2024 „antiszemita incidens” (jelentsen ez bármit) történt, ami a „harmadik legtöbb” 1979 óta. Az összesítést készítő szervezet, a zsidók felsőbbrendűségét hirdető Rágalmazásellenes Liga „aggodalmát fejezte ki” az üggyel kapcsolatban, illetve követeli, a tettesek megtalálását és meghurcolását.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »