Lehet, hogy megint eltűnt néhány tonna arany?

Egyelőre még nem tudni, hogy mennyi belőle a valóság és mennyi a fikció, azonban az biztos, hogy néhány napja egyes, mondjuk úgy nem a fősodratú médiához tartozó híroldalakon arról lehet olvasni, hogy az amerikaiak március elején elvitték Ukrajna aranykészletét. Az Iskra News orosz nyelvű portál az alábbiak szerint számol be a történtekről:
Kijevben, a Boriszpol repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.

A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.

Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.

A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”

Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői” az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.

Az ügynek kétségtelenül van egy kis hoax hangulata, de mindemellett az is igaz, hogy a hír cáfolata eddig még sehol sem volt olvasható. Annak fényében pedig még inkább érdekes a történet, hogy a nagyobb lapok, hetek óta arról cikkeznek, hogy „Ukrajna arany- és devizatartalékai már két hónapig sem tartanak ki. Az ukrán államkassza gyakorlatilag üres.” És ha mindehhez még hozzávesszük egyrészt azt, hogy az IMF már ott toporzékol a határon mintegy 15 milliárd dollárnyi ”segéllyel”, másrészt pedig, hogy Kelet-Közép-Európában volt már példa arra, hogy eltűnjön egy ország aranykészlete, akkor már nem is tűnik olyan nagyon légből kapottnak a történet.

Hírdetés

Igen, tűnt már el hasonló módon aranykészlet errefelé. Egészen pontosan a mienk. Mintegy 62 tonnányi aranyrúd még 1990-ben. És hogy-hogy nem, az is az Egyesült Államokba került.

Anno Surányi György jegybankelnök arra az elhatározásra jutott, hogy az arany nem jó befektetés egy ország számára mivel nem jó a hozama, ezért azt azon nyomban át kell váltani dollárra.

És így is lett.

Surányi eladta a teljesen magyar aranykészletet. Pontosabban a zömét, maradt ugyanis 3,1 tonna. Hogy ez mekkora mennyiség is pontosan, azt jól mutatja a szomszédos országok aranytartalék-mennyisége. Térségünkben a legtöbb arany a román és a lengyel jegybankban van, országonként 103 tonnányi készlettel, Szlovákia és Bulgária pedig 31,8 illetve 39,9 tonnával rendelkezik.

Az akkori vezetés unciánként 370 dolláros áron adott túl a készleten. Az üzlet után aztán a dollár értéke romlani kezdett és a jegybank fokozatosan áttért a zöldhasúról az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Ma már jól látható, hogy az eladás csak rövidtávon hozott valamilyen szinten pozitív eredményt, középtávon és hosszú távon azonban – az arany drágulása miatt – több százmillió dolláros veszteséget okozott az országnak.

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy Ukrajnában is valami hasonló jellegű történet játszódott le a napokban. Hisz lényegében minden adott hozzá. Amerikaiak által támogatott rezsim, cionista helytartók, kormányprogrammá tett globalista elvek.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »