Varga Imre: a határváltozás esélye

Kárpátalja visszatérése kapcsán a hazaáruló irányzatok hívei általában arra hivatkoznak, hogy nincs komoly erőt képviselő magyar hadsereg és Ukrajna egy sokkal erősebb ország. Csakhogy ezt a logikát követve az alig több mint egymilliós Észtország soha nem szakadhatott volna el az akkor még létező 300 milliós Szovjetúniótól. Akárcsak a kicsinyke, hadsereg nélküli Szlovénia az Európa egyik legerősebb fegyveres erejével rendelkező, szerb vezetésű Jugoszláviától.

Hiába van Ukrajnának akármekkora hadserege, ha az államhatalom felbomlik, anarchia lesz úrrá az országon és az oroszok is beavatkoznak, ez az erő bevethetetlenné válik. Amennyiben pedig más országok is területi igényekkel lépnek fel, mi sem hagyhatjuk, hogy az ukrán maffiózók prédája maradjon az ősi magyar föld.

Hírdetés

A másik érv, mégpedig az, hogy Kárpátalja lakosságának csupán a 12 százaléka magyar, is félrevezető, nem tartalmazza a teljes igazságot. A kárpátaljaiak kétharmada ugyanis az elnyomott ruszin kisebbséghez tartozik, amelynek még a létét sem ismeri el az ukrán hatalom.

Róluk tudni kell, hogy nyelvük jelentősen különbözik az ukrántól, az ortodox ukránokkal szemben görögkatolikus vallásúak, jelentős tömegeik beszélnek magyarul és mindig is hűek voltak a Szent Korona országához. Őket is az akaratuk ellenére szakították el a magyar hazától. Egy esetleges népszavazás esetén választásuk a bűnözői klánok által uralt Ukrajna és Magyarország között nem lenne kétséges.

Ezek azok az okok, amik miatt az igazságos határváltoztatás esélye ismét reális közelségbe került a magyarság számára. A mai körülmények között az eleve lemondó, önfeladó hozzáállás súlyos hazaárulás.

Varga Imre


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »