Megérkezett az ELK*RTUK

Megérkezett az ELK*RTUK

Az őszödi beszéd elhangzásának 15. évfordulóján motoros futárral vitték a film trailerét tartalmazó pendrive-ot több szerkesztőségébe.

Az őszödi beszéd elhangzásának 15. évfordulóján motoros futárral vitték a film trailerét tartalmazó pendrive-ot több szerkesztőségébe.

Megérkezett az előzetese annak a 800 millió forintból készülő nagyjátékfilmnek, amely Gyurcsány Ferenc őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról és a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről szól.

A trailer a beszéd elhangzásának 15. évfordulóján, elsőként az Indexen és a 888-on jelent meg, előbbihez a lap cikke szerint egyenesen motoros futárral vitték ki az előzetest tartalmazó pendrive-ot.

Az Index szerint ezzel a film készítői arra utaltak, hogy a kiszivárogtatók szintén futárokkal juttatták el Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvételeit a Magyar Rádió, az RTL Klub és az Origo internetes portál szerkesztőségébe. Az ELK*RTUK című filmet Kálomista Gábor készíti, főszereplői Mózes András és Bánovits Vivianne lesznek, mindketten a Kálomista által vezetett Thália Színház társulatának voltak tagjai.

A történetről egyelőre azt közölték: amikor egy ambiciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

Hírdetés

Hozzátette: egy film szóljon valamiről, nevettessen, ríkasson meg, váltson ki érzelmeket. Ez is ilyen lesz. Azt rákenni a története miatt, hogy biztosan propagandafilm lesz, többek közt azért is súlyos tévedés, mert egy angol rendezőt kértünk fel, aki szakmailag nem engedheti meg magának, hogy magyar propagandafilmet forgasson. Számára nem az a tét, hogy majd legközelebb is rendezhessen nálunk egy epizódot egy tévésorozatban. Olyan témát látott a történetben, miután elolvasta a forgatókönyvet, ami nem csak Magyarországon érvényes.

Kálomista emléleztetni kívánja az embereket, hogy Gyurcsány Ferenc követte el a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb bűncselekményeit. Mint hangsúloyzza, egy mai harmincévesnek nagyjából fogalma sincs, mi is történt akkor. Gyurcsányra úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik.

A megjelenési dátumot egyelőre nem árulták el.

Gyurcsány Ferenc korábban annyit fűzött hozzá a film készítésének híréhez, hogy amennyiben ő is feltűnik a filmben, nagyon reméli, hogy Hugh Grant játssza majd el.

Ha Gyurcsány Ferenc jóhírnév megrontása miatt perel, örömmel megyek vele bármilyen bíróság elé. ha bárki pert indítana, szívesen állok elé, mindent tudok bizonyítani, ha kell – szögezte le Kálomista Gábor.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »