Az OĽaNO frakciója továbbra is magyarázatot vár Kolíkovától. A miniszter jövőjéről holnap Hegerrel egyeztetnek

Az OĽaNO frakciója továbbra is magyarázatot vár Kolíkovától. A miniszter jövőjéről holnap Hegerrel egyeztetnek

A legerősebb kormánypárt parlamenti frakcióját továbbra sem győzte meg Mária Kolíková (Za ľudí). Az igazságügyi miniszterrel kapcsolatban a napokban felmerült, hogy családi vonalon érintett a minisztérium új ingatlanba val´költözéséhez, illetve az erről szóló bérleti szerződésben.

– mondta Michal Šipoš az OĽaNO frakcióvezetője.

Az egész tranzakció még az előző kormányzat idejére esik, amikor Kolíková Gál Gábor (Most-Híd) miniszter államtitkára volt. Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője péntek délután a parlamentben elmondta, hogy a az 53 fős frakcióból mintegy 50-en szavaztak tegnap amellett, hogy nem győzte meg őket a miniszter magyarázata.

Šipoš nem akart részleteket elárulni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen kérdések, új fejlemények merültek fel Kolíkovával kapcsolatban. Mint mondta, erről először a jelenleg még külföldön tartózkodó Eduard HEgert szeretnék tájékoztatni.

A kételyekről tegnap a Za ľudí minisztere személyesen az OĽaNO tagjaival is tárgyalt, a jelek szerint eredménytelenül.

Šipoš mindenesetre kizárta annak lehetőségét, hogy hétfőn az ellenzékkel együtt megszavaznák Kolíková leváltását.

„Mi tiszteletben tartjuk a koalíciós szerződést“

Hírdetés

– mondta. Ugyanakkor bízik abban, hogy a hét végéig az összes, Kolíkovával kapcsolatos kérdés így vagy úgy, de tisztázásra kerül.

A Körkép.sk információi szerint annak lehetősége is fennáll, hogy Koalíková a családjával kapcsolatos vádak hatására maga nyújtja be lemondását.

Információink szerint az ügyben a Most-Híd korábbi minisztere, Gál Gábor is érintett. Az ügy hátteréről itt írtunk bővebben.

Rezeg a léc Kolíková alatt. Újabb ügyben lehet érintett Gál Gábor miniszterkedése alatt. Az OĽaNO nem hisz Kolíkovának

A témával még foglalkozunk.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »