Vírusszkeptikusok a térről

Vírusszkeptikusok a térről

Érdekesnek ígérkezett a mai nap, hiszen három csoportosulás is hirdetett tüntetést, össz-európai, a pandémiás korlátozások miatti tiltakozás ellen szerveződő tüntetésekhez való csatlakozásként. Ecsenyi Áron, az LA75 nevű törpepárt elnöke már tegnap le is mondta a 11 órára hirdetett eseményét, egyrészt a csekély érdeklődésre hivatkozva, másrészt talán tudatosult benne, hogy meglevő, több milliós bírsága mellé nem biztos, hogy jól jönne még egy.

Érdekesnek ígérkezett a mai nap, hiszen három csoportosulás is hirdetett tüntetést, össz-európai, a pandémiás korlátozások miatti tiltakozás ellen szerveződő tüntetésekhez való csatlakozásként. Ecsenyi Áron, az LA75 nevű törpepárt elnöke már tegnap le is mondta a 11 órára hirdetett eseményét, egyrészt a csekély érdeklődésre hivatkozva, másrészt talán tudatosult benne, hogy meglevő, több milliós bírsága mellé nem biztos, hogy jól jönne még egy.

A fő vírusszkeptikus, dr. Gődény György azonban teljes mellszélességgel kiállt délre szervezett demonstrációja mellett. Annak ellenére, hogy gyülekezési tilalom van érvényben, ő facebook-posztban és élő videókban szervezte az ellenállást, ahogy írta „A nemzetközi felkérésnek eleget téve, sikerült nem csak Budapesten, hanem országos szinten megszervezni a tavasz első napján, a vírusdiktatúrával szembeni magyar ellenállást! A fővárosban 12 órakor találkozunk a Hősök terén, aztán folytatjuk, amit már ősszel békésen elkezdtünk.”

Érdekesség, hogy a rendezvényt promotáló videóhoz az ismert ellenálló-dalt, a Bella Ciao-t használta fel:

A doki eléggé diszkriminatív módon csak azokat tartja normálisnak, akik mellé állnak harcában, hiszen felhívása végén azt írta, hogy „ELŐRE BARÁTAIM, HAJRÁ NORMÁLIS EMBEREK!”

Mindenesetre ma 11 órakor élő adásban jelentkezett be a facebookon, melyben közölte, hogy elindulnak a Hősök tere felé, ahova várhatóan délre érnek.

Bár a Parlament előtt nem sokan voltak, nagyjából 100-120 embert kísértek a rendőrök az Andrássy úton végig, akiket aztán valahol a Kodály Körönd után untak meg, és az orosz követség magasságában körbekapták a maszk nélkülieket egy kis igazoltatásra. Természetesen vele tartott elvi társa, a szcientológus Lenkei doki is, és a résztvevők jó része viselte az általa életre hívott „Nem vagyok birka” mozgalom kitűzőjét, valamint próbálták magukat kutyasétáltató, valamint sporttevékenységet folytató sétálóknak álcázni.

Hírdetés

Mindeközben a Hősök terén a harmadik, mára demonstrációt, pontosabban Rend-Szerváltást hirdető csapat szimpatizánsai gyülekeztek, itt is nagyjából száz fős létszám képviseltette magát. Már reggel, indulás előtt ráakadtunk egy érdekes élő videóra, egy Kapusi András nevű fiatalember nyilvános videójára.

Ez az ifjú ember vitte a prímet a téren lézengők között, követhetetlen ordibálással hívta az embereket, hogy induljanak a térre, mert nagyon sokan vannak és nem adják fel a küzdelmet. Bár várták Gődényéket, azt is kinyilvánította, hogy a gyógyszerész őket bizony nem fogja hazaküldeni. Ezzel arra utalt, hogy a vírusszkeptikus korábban kijelentette, hogy neki semmi dolga nincs a Bertalan Attila vezette Rend-Szerváltókkal, és nem engedte, hogy a rendezvény szervezésének dicsőségét elvigyék előle.

Ennek ellenére amint hírét vette a színes arcú harcos, hogy igazoltatás van nem messze, hívta az embereket, vonuljanak oda. A menetet nem sokkal a török követség után a rendőrség megállította, visszafordította és a Hősök terén igazoltatni kezdte. Ezért páran a sarkon várakozva figyelték az eseményeket, megint mások pedig elkezdtek visszaszivárogni. Az igazoltatások végeztével a Gődény-hívek a térre indultak, majd elszivárogtak, eközben a Bertalan-hívek összegyűlve, a Vajdahunyad várán keresztül a ligeti Királydombra vonultak, igaz, sok vidékről érkezett eltévedt, és kóvályogva keresték a többieket. Hogy ott alkotmányoztak, vagy újabb rendszerváltó gengelést szerveztek-e, nem tudni, az viszont tény, hogy mire leereszkedtek a dombról és csoportosan újra a Hősök tere felé vették az irányt, pár tucat rendőrautó körbe kapta őket és megkezdődött az újabb igazoltatás.

Eközben a Műjégpálya parkolójánál Gődény röpke interjút adott egy kamerásnak és maroknyi hívének, elmondta, hogy ő komolyan gondolta, amikor tíz nappal ezelőtt megkereste a kormányt és Gulyás Gergely minisztert és segítséget ajánlott nekik a (szerinte idézőjeles) „járvány” kezelésében, és komolyan gondolta, hogy azzal, aki orvosként vagy egészségügyben jártas szakemberként vele tart, felkeresse az ország összes COVID osztályát és felmérje, hogy mi a valóság. Ezután közölte, hogy lesz még szép, tavaszi napon tüntetés, s távozott.

Időközben a Lövölde térnél is eljártak a rendőrök egy csoportosulással szemben, akik egyik vagy másik szervezőhöz tartoztak. Estére a police.hu oldalán megjelent, hogy jogellenes gyűlésen való részvétel miatt 98, tiltott csoportosulás miatt 216, a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt 22, igazolás megtagadása miatt 6, több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt pedig 19 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök. Jogellenes gyűlés szervezése, illetve tartása miatt 3 fővel szemben indult közigazgatási eljárás.

Sajtóhírek szerint egy COVID-fertőzött ember a menetben összeesett, őt a mentők vitték el, és vizsgálat közben derült ki fertőzöttsége.

A szombat esti adatok szerint 20 kismama van a COVID-fertőzöttek intenzív osztályán, közülük négyen lélegeztetőgépen, és további, ezernél is több ember küzd csövekkel a torkában a lélegzetért.

Varga Moncsi – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »