Pintér az utcára küldte fosztogatni a készenléti rendőröket

A police.hu oldalon olvasható feladatkörükbe ugyan nem tartozik bele, de az utcára vezényelt készenléti rendőrök – a közbiztonság megerősítése hazug cimszava alatt – az autósokon hajtják be előre, a becsület napi megemlékezés szétverésére fordítandó összeget.

A rendőrség honlapján az is olvasható, hogy az egyik hatalmas eredményük az elmúlt időszakban az, hogy rajtaütöttek egy ittas kerékpároson. A hivatalos feladata ez lenne a készenlétiseknek:

“A rendőrség speciális közrendvédelmi, csapatszolgálati egységeként a Készenléti Rendőrség részt vesz az előre nem tervezhető, halaszthatatlan beavatkozást és csapaterőt igénylő, a védett vezetőkkel kapcsolatos biztosítási feladatok végrehajtásában, ellátja a különleges szállítmányok őrzésével, a személy- és objektumvédelemmel, valamint a polgári repüléssel kapcsolatos feladatokat. Kizárólagos hatáskörébe tartozik a nemzetbiztonság területén jelentkező tűzszerészeti feladatok ellátása, az Állami Futárszolgálat irányítása, a nagyértékű pénz- és értékszállításban, továbbá a középfokú rendészeti képzésben való részvétel.”

Hírdetés

Ez persze nem olyan jövedelmező, mint az autósok sarcolása, így hálásabb feladat a biztonsági öv bekapcsolásának számonkérése.

Ja kérem, a szabályokat be kell tartani.

Magyar Hajni


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »