Netes csalással gyűjtik a lájkokat Szasziék

Bulvárcikket lájkolsz és nem is tudod, hogy Keplit vagy Berthát lájkolod. Milliókat költ rá a párt havonta a zsebedből. Eddig is életszerűtlen volt, hogy a négyszer nagyobb narancsbirka tábornak kevesebb a lájkja a Jobbikénál. Vagy a kétszer több bolsiknak. Meg azt sem értettük, hogy apolitikus vagy nem jobbikos ismerős miért lájkol akár középkategóriás vonaistákat. Egy ballibsi blog leplezi le, a szokásos jelzőket leszámítva (méghogy a polkorrekt Jobbik náci, nevetséges) a tényekkel nehéz vitázni. A magyarhajnal.com olykor futja egy négyezer forintos cikkhirdetésre, olykor nem. De akkor sem más oldal írásának látszó bulvárcikkel verjük át az olvasót.

A ballibsi blog írása:

Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor “offline” a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon valamelyik Jobbik-oldal rajongója, hogy Te nem is tudsz róla! Figyelj oda ezután milyen macskás képet lájkolsz be és melyik oldalon!

Gombamód szaporodnak azok a különböző „zs- kategóriás” tartalommal bíró oldalak, mely csak akkor jelenítik meg a tartalmat, ha megnyomsz egy „Like” gombot. Az esetek döntő többségében csak a cikket vagy az oldalt lájkoltatja, de van ahol kicsit más a helyzet…

Engem ez nagyon idegesíteni szokott, ezért ha ilyen tartalmat nézek meg, akkor mindig megyek a saját profilomra és ott visszavonom a lájkot.

Ma egy érdekes képeket kínáló ilyen tartalomba botlottam bele az üzenőfalamon. (ITT a link)

így fest Facebookon az egyik Jobbikos átverő oldal egyik híre

Kattintottam a linkre. Szokásos lájkold be. Belájkolom. Megnézem a valóban szép képeket. Majd vissza a saját profilomra lájkolnám ki (a “legutóbbi tevékenységek” dobozt a saját profilodon, baloldalt legalul találod) az oldalt, amikor azt látom, hogy az utolsó amit lájkoltam az Kepli Lajos Jobbikos országgyűlési képviselő facebook oldala. ÉN??? NÁCIKAT??? LÁJKOLNI???? SOHA!!!

Az utolsó lájkom nem a Napi Story, hanem Kepli

Kellet egy pár perc, hogy leessen: bizony a szép képeket kínáló Napi Story oldal egy átverés. Ha ott benyomom a like gombot, akkor nem a szép képeket lájkolom, hanem Kepli Lajos oldalát. Erre persze, mondanom sem kell, hogy semmi nem figyelmeztet, és nem lehet rájönni. Szépen titokban… suttyomban…

Rögtön meg is néztem annak az ismerősömnek az adatlapját, akinél találtam a linket… hogy, hogy nem ő is a szép képek helyet Kepli képviselő úr átverését kapta meg…

Érdekes itt sem Napi Story… hanem Kepli

Hírdetés

 

Na. akkor menjünk vissza a Napi Story oldalra. Hogyan is működik ez a csalás? Először is, hogy újra rekonstruálni tudjam a történéseket törölni kellet a sütiket. Majd frissítés.

 FIGYELEM! EZ AZ ÁTVERÉS! Ha ezt a gombot megnyomod Kepli Lajos oldalát lájkolod!

Ha megnézed a forráskódot ott is világossá válik a Jobbikos csalás!

A forráskód is megmutatja, hogy a Like gomb egy Jobbikos átverés….

Ahogy próbálgattam az oldal működését, világos lett: nem csak Kepli Lajosnak szálit lájkokat, hanem más Jobbikos politikusnak is. Pl a 4 ezer körüli like az az oldal, a 8 ezer körüli like az a Kepli oldala, a 15 ezer köri like az Bartha Szilvia oldala és így tovább…

Nem csak Kepli oldalára visz lájkokat a csaló oldal

Magyarul: vélhetően a jobbik vagy a holdudvara létrehozott egy halom ilyen oldalt. Ha megnyomod ott a like gombot, úgy fogod lájkolni Őket, hogy Te nem is tudod. Azt pontosan nem lehet tudni, hány ilyent átverő oldalt működtetnek és melyek azok. Az biztos, hogy a “Napi Story” az ilyen!

Szóval, óvatosan tessék lájkolni az ilyen oldalakat és szerintem jobban teszed ha átnézed a profilodat, hogy miket lájkoltál… lehet nagyon megfogsz lepődni, hisz téged is átvert a Jobbik!

Persze az önmagában már jól mutatja, hogy menyire is “erősek”, ha így csalnak egy kis lájkért…

update1:  A Jobbik a Facebook oldalunkon válaszolt

Tisztelt Piroslap blog!

A cikkben megjelenteket, miszerint a Jobbik tisztességtelen módszerekkel gyűjti a rajongókat a Facebook-on, határozottan visszautasítjuk. A képekkel is illusztrált módszerhez nem szükséges az adott oldal hozzájárulása, mivel a Facebook lehetőséget ad bárki számára, hogy kívülről generáljon Like gombot, illetve Like Box-ot és ezt kóddal beépítse saját weboldalába, mindezt a Facebook oldal tulajdonosának hozzájárulása nélkül. Ezt bizonyítandó, ajánljuk figyelmükbe a csatolt képet. Sajnálatos, hogy a választások közeledtével ilyen tisztességtelen eszközökhöz nyúlnak a lejáratásunkra, azonban a Jobbik nem alkalmaz ilyen kisstílű módszereket, mi a programunkra alapozva kívánjuk megnyerni az emberek bizalmát. Üdvözlettel, Jobbik

update2: Válaszunk a Jobbiknak

:)))) :))) Mint a posztunk megjelenése után megtudtuk a napistory.hu oldalt a ASDF Informatika Kft. működteti. Épp úgy mint a likevasar.hu oldalt, ahol pénzért lehet ilyen csalós lájkokat vásárolni. Elég borsos árak vannak. A Jobbik Facebook linkjei ingyen nem kerülhettek oda be.


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »