Reménykeltő: nyolc hónapig is kitarthat a koronavírus elleni immunitás

Reménykeltő: nyolc hónapig is kitarthat a koronavírus elleni immunitás

Az európai koronavírus-járványt berobbanó kis osztrák településen, Ischglben a megfertőzöttek nagy részénél nyolc hónapot követően is megvolt még a védettség egy kutatás szerint.

Az Innsbrucki Egyetem a falucska lakóinak immunitását kutatta, és arra az eredményre jutott, hogy az áprilisban pozitívat tesztelők közel kilencven százaléka nyolc hónappal később, novemberben is kimutatható antitestszinttel rendelkezett, írja az Euronews-ra hivatkozva az Infostart..

Hírdetés

A vezető osztrák közegészségügyi intézet, az AGES szerint az ischgli helyi kitörés már februárban megkezdődhetett, az első osztrák esetek felfedezésével egy időben.

A helyi lakosok bevonásával készített kutatás az első, amelyben ilyen nagy számú tömeget ilyen hosszú időn át vizsgáltak. A kutatást vezető Wegene Tamire Borena szerint eredményeiket alátámasztják a más, korábban elvégzett elemzések megállapításai is.

Az Ischglben bekövetkezett megbetegedések után Ausztria vizsgálatot indított, mivel azt feltételezték, hogy a bár egyik alkalmazottja már az első osztrák esetek közt megbetegedett, munkáltatója ugyanakkor nem tett jelentést az esetről.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »