Másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában és karanténszabályok január 25-től: január 25-i hírösszefoglaló

Másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában és karanténszabályok január 25-től: január 25-i hírösszefoglaló

Másfél hét múlva lesz zónás felosztás Ukrajnában; Maszk és távolságtartás: karanténszabályok január 25-től Ukrajnában; Kiskorú magyar állampolgár ajánlott fel kenőpénzt határőröknek Asztélynál; Büntetnék a klíma tulajdonosokat Ukrajnában; Timosenko: a gáz ára nem lehet magasabb, mint 3 hrivnya. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 25-én.

Ukrajnában visszatérnek az adaptív karanténhoz, amit másfél héttel a szigorú karantén enyhítése után hagynak jóvá. Ezt Makszim Sztepanov, egészségügyi miniszter jelentette be. Emlékeztetett arra, hogy január 25-től visszatérnek a „narancssárga” karanténzóna korlátozásai.

Január 25-től Ukrajnában megszűnik a szigorított karantén, azaz lockdown. Néhány korlátozó intézkedést azonban továbbra be kell tartani. Tilos nyilvános rendezvényeket tartani oktatási intézményekben (előadások, ünnepek, koncertek) több csoportból/osztályból származó gyermekek részvételével és látogatók jelenlétével.

Hírdetés

Kárpátalján, Asztélynál egy 16 éves magyar állampolgár ajánlott fel kenőpénzt gyakorlatozó határőröknek. Az okmányellenőrzés során egy 16 éves magyar állampolgár próbálta megvesztegetni a Munkácsi Határőrség gyakorlatozó határőrét január 23-án az asztélyi ukrán-magyar ellenőrző ponton.

Ukrajnában a Legfelső Tanácsban beregisztrálták azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében pénzbírsággal sújtanák a helytelenül telepített légkondicionálók tulajdonosait. A büntetés 1700-3400 hrivnya lenne.

A Batykivscsina part felszólítja az Ukrán Legfelső Tanácsot, hogy csökkentse a földgáz árát – jelentette Julija Timosenko, a párt vezetője. Szerinte a jelenlegi válság oka a hét évvel ezelőtt hozott döntés, amikor minden indoklás nélkül, korrupt céllal az ukránokat megfosztották a saját termelésű olcsó gáztól.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »