Így lesz kevesebb méreg a lakásban

Így lesz kevesebb méreg a lakásban

Otthonunk levegőjét – különböző okokból – számos toxin, vagyis mérgező anyag szennyezheti, amelytől hosszú távon akár meg is betegedhetünk. Ha szeretnénk, hogy ezekből minél kevesebb legyen, akkor érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

A növények természetes légtisztítók, ráadásul szebbé, otthonosabbá is teszik a lakást. Bár tökéletesen tisztává nem tudják varázsolni az otthonunk levegőjét, nagyon sokat segítenek abban, hogy amit belélegzünk, minél tisztább legyen. Az irodában is érdemes egy-két cserepes növényt helyezni az asztalunkra, ha van rá lehetőségünk. Kutatások szerint a zöld növények közelsége segít leküzdeni a stresszt és javítja a koncentrációs készséget – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Számos méretben és formában kaphatóak, így aki teheti, érdemes beszereznie egyet. Megszűrik a levegőt, és szűrőrendszerük segítségével beszívják és magukban tartják a levegőben keringő káros anyagok egy részét.

Friss levegőt – és ezzel oxigént – engedni a lakásba mindig jó ötlet, ezért naponta szellőztessünk legalább egyszer. Ha olyan helyen lakunk, ahol napközben nagy a forgalom, akkor érdemes ezt inkább az esti, éjszakai órákban végezni, amikor a levegőben csökken a káros anyagok koncentrációja.

Ez az apró, ám igen hasznos szokás is nagyon sokat segíthet abban, hogy lakásunk levegője tisztább legyen. Cipőnkön ugyanis nagyon sok baktériumot, kórokozót hurcolunk be, és ha lábbeliben járjuk végig a lakást, akkor ezek az összes helyiségbe eljutnak – ráadásul kutatások szerint a cipőkön, cipők talpán jó sokáig életben is maradnak. Éppen ezért a cipőket pucolni is rendszeresen érdemes – még akkor is, ha alapvetően nem látszanak koszosnak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »