„Nem Dubaj, ami Dubaj”

„Nem Dubaj, ami Dubaj”

Megint a saját kormányfészkébe piszkított Igor Matovič kormányfő, nem első ízben tesz. Saját FB-oldalán akarja megoldani a kormánykoalíciós feszültséget, és nem első alkalommal. Ott teregeti ki a szennyest, mint általában mindenkor. Az embereknek ebből már elegük van, a hozzászólások zöme ezt tükrözi, még a saját pártszimpatizánsai is hasonlóan vélekednek. És megpróbált humoros is lenni a közösségi oldalán, nem először!

A humora szokásához híven inkább az infantilizmus határát súrolja, ez is igen gyakori megnyilvánulási mód nála. Azzal kezdte a bejegyzést, hogy pont most ért véget az online kormányülés, amelyen csak a kormányfő volt egyedül offline, mintha ő részt sem vett volna az ülésen, ami persze nem igaz. Csak a hecc ihlette bejelentését! Az egyik hozzászóló szerint ez nem is volt olyan nagy baj, mert legalább a többi kormánytag zavartalanul tudott nélküle dolgozni.

Rögtön a következő bejegyzésében sem hazudtolta meg önmagát. Újra nekirontott Sulíknak, a gazdasági miniszterének, aki szerinte már december 16-tól sorrendben a negyedik kormányülésről hiányzik, miközben előszedte kedvenc témáját, az országos tesztelést is. Aminek az elmaradása okozza a jelenlegi drámai járványhelyzetet Szlovákiában.

Ezért pedig egyedül Sulík a felelős, mivel ignorálta a Központi Válságstáb novemberi határozatát, miszerint még karácsony előtt háromfordulós tesztelést kell végrehajtani az országban. Sulík viszont nem rendelte meg a teszteket! Ennek a következménye a járvány soha nem észlelt gyors terjedése, rengeteg tragikus haláleset, valamint a kényszerűségből elrendelt lockdown gazdáságra gyakorolt kedvezőtlen hatása. Vagyis mindent a gazdasági minisztere nyakába varrt!

Kérdés, hogyan lehet mindezek ellenére Sulík még továbbra is a kormány tagja? Más helyeken ez nem maradna következmény nélkül, egy rátermett, erős miniszterelnök ebben a helyzetben már régen leváltotta volna a mulasztásért felelős miniszterét! Így viszont az egésznek olyan adok-kapok, politikai-hatalmi harc jellege van. Ki a legény a gáton, miközben az ár már átcsapott a gát felett…

Hírdetés

Hatalmas szégyen és mulasztás, mondja a miniszterelnök, mert a megkésett rendelés miatt csak most, hét hetes csúszással érkezett meg a tesztek első szállítmánya, 32 százalékuk. Tény és való, hogy az antigén teszteléseket végző állomásokon nincs elegendő mennyiségű teszt, és talán ezért is van a szükségesnél kevesebb tesztelési hely kialakítva, ami miatt viszont a munkájukat végezni akaró emberek hosszú várakozásokra, sorban állásra kényszerülnek. Már nem csak a külföldre ingázóknak van szükségük negatív antigéntesztre, több belföldi munkahelyen, településen is kérik a teszteket.

De Matovič kedvenc járványügyi intézkedését, az országos tesztelési fordulókat még az egészségügyi szakemberek sem javasolják, mert egyrészt az antigénteszt nem pontos, másrészt az egészségügyben dolgozókat a kórházakban jelenleg egész más foglalkoztatja…

De ahelyett, hogy a kormánykoalíció négyesfogata a bajban összefogna, és az „egy mindenkiért, mindenki egyért” elv alapon egységes véleménnyel állnának ki az emberek elé, folyamatosan egymással hadakoznak. Az ellenzék pedig jót röhög a markába, amikor a miniszterelnök a saját FB-oldalán saját maga vallja be, hogy a hibás lépések miatt katasztrofális állapotok uralkodnak a kórházakban, emberek ezrei halnak meg, miközben a miniszterét ez nem különösebben érdekli („má to na háku”).

Nem csoda, hogy az emberek ezen már felháborodnak, és finomabban vagy durvábban megfogalmazott hozzászólásaikban arra kérik a kormányfőt, hogy hagyja abba végre az áskálódó üzengetéseket a közösségi oldalon, bízza másra a médiával való kommunikációt, inkább kormányozza az országot, és alakítsanak ki a kormánypártok egységes véleményt a járványügyi intézkedésekben.

A csattanó csak ezután következik a kormányfő bejegyzésének végén:

Amíg Dubaj doktor, a nyitrai kórház igazgatója felelősségteljesen irányítja a kórház dolgozóinak emberfeletti munkáját, addig a miniszter úr „megérdemelten” pihen… Dubajban”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »