Büntetõeljárás indult Cumpãnașu ellen a tanárok elleni gyûlöletkeltésért

A rendőrség hivatalból tett feljelentése nyomán büntetőeljárás indult Alexandru Cumpănașu ellen gyűlöletkeltés vagy diszkrimináció vádjával – írja a Hotnews. Egyelőre in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárás zajlik. A bukaresti 4. kerületi bíróság mellett működő ügyészség közleménye szerint megállapították, hogy „a nyilvános térben megjelent több olyan poszt és videó, amelyekben egy, a főváros 16-os számú rendőrségének hatáskörébe tartozó lakcímen lakó személy gyűlöletet szít egy bizonyos kategória, a pedagógusok ellen”.

Hírdetés

Cumpănașu „profu online” néven aktivál a főleg gyerekek és fiatalok által használt TikTokon, több mint 500 ezer követője van. Több ízben is megnyilvánulásaival a diákokat a tanárok ellen uszította, arra buzdította a gyerekeket, hogy ne engedelmeskedjenek a pedagógusoknak.

Ugyanakkor a férfi a Rise Project által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint egy 15 éves diáklánynak mondja azt, hogy szereti, egy másik kiskorúnak pedig azzal dicsekedett, nem használ egy bizonyos pénisznövelő szert, mert „anyám jól megcsinált”. „Nem tiszta számomra, hogy ezért szégyenkeznem kellene vagy büszkének lennem, de ti lányok vagytok, mondjátok meg ti” – mondta. (hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »