Itt az antiszemitizmus, hol az antiszemitizmus…

Itt az antiszemitizmus, hol az antiszemitizmus…

Miközben a balliberális média itthon és külföldön egyaránt folyamatos hangerővel bömbölteti a „rettegés lemezét”, tehát, hogy az antiszemitizmus hazánkban már nem is lehetne nagyobb, jótékonyan hallgat valamiről. Például arról, hogy ez nincs így. Esetleg arról, hogy ez éppenséggel Nyugat-Európában van. Netalán arról, hogy az ottani zsidók ellen elkövetett atrocitásokat nem „neonácik” követik el. Hoppá, akkor kik?

Pedig a „támadás akár halálos is lehetett volna”, s ezt már a zsidó Szombat elnevezésű lap írja külföldi forrásokra hivatkozva. Az történt ugyanis, hogy rátámadtak egy zsidó család autójára Párizs egyik jelentős részben muszlim migránsok lakta elővárosában, mert hanukadalokat énekeltek. A rendőrség időközben elfogta a támadókat, akikről semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra.

„Az utóbbi években, párhuzamosan a migrációs nyomás erősödésével, egyre több antiszemita jellegű támadásra került sor Franciaországban, ezzel párhuzamosan pedig tömegessé vált a francia zsidók kivándorlása Izraelbe”, jegyzi meg az Origó is.

A most őrizetbe vett négy személy előző este inzultált egy zsidó családot Párizs egyik elővárosában, Aubervilliers-ben. A támadók azt kiabálták: b@szd meg a zsidókat! Majd rázni kezdték a kocsit és üvegpalackokat törtek szét rajta.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter tweet-üzenetében miharabbi elégtételt követelt a zsidóknak: "tegnap este, a hanuka kellős közepén egy családot sértegettek és inzultáltak, csak mert zsidók. Franciaországban, 2020-ban. A támadók rászolgáltak arra, hogy az eset súlyosságának megfelelő büntetésben részesüljenek."

Karine Franclet, a Párizstól északkeletre fekvő Aubervilliers polgármestere Facebook-oldalán írta, hogy "a hír mélyen megrázta", és a támadást "elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek" tartja. A város nem először került már be ekképpen a hírekbe. Ez év szeptemberében hárman támadtak egy fiatal zsidóra, aki Dávid-csillagos nyakláncot viselt. 2010-es adatok alapján aubervilliers lakosságának a 41,2 százaléka migráns vagy migrációs hátterű, akiknek elsöprő többsége a magreb régióból és a szubszaharai afrikából származik, tehát muszlimkról van szó. Egy 2005-ös tanulmány szerint a 18 év alattiak háromnegyede külföldi hátterű.

Hírdetés

De igaz ez teljes Franciaországra. Például a 2012-es márciusi toulouse-i és montauban-i iszlamista terrormerényletekben 7 ember halt meg, 3 katona, az ozar hatorah zsidó iskola elleni merényletben pedig egy rabbi és 3 zsidó gyerek is életét vesztette. A gyilkos, az algériai muszlim migráns hátterű Mohammed Merah az al-Kaida terrorszervezet tagja volt, a merénylet végrehajtására tőlük kapta a parancsot.

Vagy 2017 szeptemberében Párizs Livry-Gargan nevű elővárosában három afrikai migráns betört egy zsidó családhoz, az idős házaspárt és a fiúkat megkínozták, majd kirabolták őket. A 78 éves családfőt csavarhúzóval szurkálták, közben azt üvöltötték a migránsok, hogy "zsidók vagytok, tehát gazdagok, hogyha nem adjátok oda a pénzeteket, megdöglötök". 

Mindezek csupán kiragadott példák voltak, ennél jóval több atrocitás írható össze. Nem csoda tehát, hogy egy idén januári kutatás eredménye azt mutatja, a zsidók harmada fél Franciaországban élni. Sokatmondó, hogy a nem zsidóknak csak mintegy 8 százaléka nyilatkozott úgy, hogy fél. 20 évvel ezelőtt még nem volt lényegi különbség a két csoport között.

Elsősorban az a kérdés tolul az ember ajkára, vajon az „igazhitű” liberális hogyan tesz rendet fejében? Mert, bár természetes, hogy világképének alapja az antiszemitizmus elleni harc, árukapcsolás révén kötelessége küzdenie a nem fehér bőrű kisebbségekért, támogatni az európai nemzetek számára káros bevándorlást, és mégis megtörténik, hogy az egyik „szent tehén” ráront a másikra.

További pikáns kérdés, hogy azok a ténylegesen zsidó származású közéleti szereplők, vagy akár politikusok, akik nemcsak Franciaországban, hanem szerte a nyugati világban a második világháború óta küzdöttek a multikulturális társadalom létrejöttéért, hivatkozván arra, minél kevertebb egy társadalom, annál valószerűtlenebb, hogy valamely „gonosz szélsőjobboldali” erő felemelkedik, és „ez egybevág érdekeikkel”, most mit gondolhatnak. Vajon valóban „ilyen lovat akartak”?

A legdöntőbb kérdés pedig mégis az: de ki fogja megoldani a fentiek által okozott problémákat?

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »