A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén

A 2006-os tankvezető ágyúval ad le díszlövést október 23-án a Mi Hazánk rendezvényén

Hagyományőrző ágyútűzzel is emlékezik 1956-ra és 2006-ra a Mi Hazánk Mozgalom és a Pongrátz Gergely által alapított 1956-os Magyarok Világszövetsége a budapesti Corvin közben október 23-án 14 órától.

A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének köszönhető, korabeli ágyúval az egyik díszlövést ezúttal a 2006-os tankvezető, Horváth György adja le, aki a mostani rendezvény házigazdájának, Novák Elődnek a cellatársa is volt 2006. október 23-án. (Novákot felmentették – ahogy azóta öt különböző ügyében állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő a Gyurcsány-Bajnai-rezsim idején, miközben törvényesen egyszer sem -, tankos Gyuri bácsit viszont elítélték, még a jogosítványát is bevonták egy időre, mintha csak annak köszönhetően tudta volna vezetni a T-34-est…)

Horváth György "a rendőrállam gyengébb nálam" jelszóval kötötte el a tankot demonstrációs céllal, s bár a hatalom később próbálta azt hazudni, hogy nem volt benne akkumulátor, meg hogy kifogyott az üzemanyag, valójában Gyuri bácsi magától állt meg a rendőrök hada előtt, megkegyelmezve nekik – ők aztán "győzelmi mámorukban" telefújták a tank belsejét könnygázzal.

Hírdetés

Idén e nosztalgikus rendezvényen ismét találkozhatunk tehát Horváth Györggyel, aki ezúttal lőni is fog (igaz, csak díszlövést ad le).

Tavaly nem volt botránymentes a megemlékezés, Novák egy korábbi hozzászólásában emlékeztetett az eseményekre:

  • tavaly a Jobbik is odapofátlankodott a Corvin közbe. Pongrátz Gergely forog a sírjában – írta testvére; Jakabékat WC-papírral dobálták meg, ők pedig rendőrökkel szorították ki Pongrátz Andrást a Corvin közből;
  • “forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!” – erre a súlyosan kegyeletsértő mondatra ragadtatta magát Stummer János Jobbik-alelnök 2019. október 23-án, amiért a Mi Hazánk Mozgalom szerint távoznia kellett volna az Országgyűlésből. A Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos korábban ugyanis közleményében világossá tette a Jobbik számára, hogy nincs többé helyük a Corvin közben, valamint hozzátette, hogy Pongrátz Gergely forog a sírjában a Jobbik árulása miatt. Stummer János október 23-i beszédében primitív, embertelen, elfogadhatatlan módon válaszolt Pongrátz András szavaira. Stummer ezzel az előre megírt, ordítva közölt mondatával nemcsak Pongrátz Gergelyt, a Corvin köz legendás parancsnokát, hanem minden ötvenhatos, elhunyt hőst szándékosan meggyalázott.

  • Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »