„Csak a terroristák viselnek maszkot“. Az olasz polgármester betiltotta a maszkviselést

„Csak a terroristák viselnek maszkot“. Az olasz polgármester betiltotta a maszkviselést

Nyitókép: Marco Cantile/Getty

A Rómától északra fekvő Sutri városának polgármestere megtiltotta a polgároknak a maszkviselést és egyéb más, az arcot eltakaró védőeszköz felhelyezését.

Vittorio Sgarbi polgármester egy 1977-es rendelkezésre hivatkozik, amit Olaszország a terrorizmus elleni harc keretén belül fogadott el. A rendelet szerint senki sem járhat az utcán befedett arccal, ugyanis a fej ezen részének felismerhetőnek kell lennie.

Hírdetés

– jelentette ki Sgarbi, aki a hatezer lakost számláló Sutri városának polgármestereként a koronavírus terjedésének megakadályozása céljából hozott óvintézkedések egyik legnagyobb kritikusa.

Annak ellenére, hogy Olaszországban ismét növekedésnek indult a fertőzöttek szám, az emberek körében nő az ellenállás a maszkviseléssel kapcsolatban.

A dél-olaszországi Benevento városának polgármestere például 400 eurós bírságot rótt ki Matteo Salvinire, aki egy választás előtti gyűlés során nem viselt szájmaszkot. Olaszországban az üzletekben, az autóbuszokban, a vonatokban, színházakban és múzeumokban is kötelező a maszkviselés.

HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »