Csak befeketíteni akarják a békenégert, aki késsel a kezében verekedett a rendőrökkel, mielőtt lelőtték

Csak befeketíteni akarják a békenégert, aki késsel a kezében verekedett a rendőrökkel, mielőtt lelőtték

 Öt nappal a történtek után adott részletes tájékoztatást a rendőrség arról, mi vezetett Jacob Blake hátba lövéséhez – számolt be a hatósági tájékoztatóról az amerikai The New York Times napilap. Még múlt vasárnap a wisconsini Kenosha városában két rendőrjárőr egy intézkedés során hátba lőtt egy fekete férfit. Az esetről egy igen megrázó felvétel készült, amin látszik, hogy Blake egy autó körüljárva a vezetőülés felé tartott, amikor a mögötte két pisztolyt fogó rendőr a már kinyílt ajtónál rálő. Összesen hétszer sült el a fegyver, a férfi azonban nem halt meg, kórházba szállították, ahol jelenleg is küzd az életéért. A beszámoló szerint a férfit jelenleg is az ágyához bilincselve őrzik a kórházban.

Az első hírek arról szóltak, hogy Blake fia születésnapját tartották, a gyerek pedig ott ült az autó hátsó ülésén, így végignézte azt, ahogy a rendőrök lelövik az apját. A megdöbbentő képsorok után újra fellángoltak a hatósági erőszak elleni demonstrációk, és miután gyújtogatásokba torkollottak a zavargások, Trump elnök bevetette a Nemzeti Gárdát.

A helyi rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján közölte: Blake ellen elfogató parancs volt érvényben, a férfit szexuális bántalmazás, birtokháborítás és garázdaság maitt körözték. Beszámolójuk szerint vasárnap is ugyanaz a nő hívta ki a járőröket a helyszínre a 911-es segélyhívón, akit a férfi a vádak szerint szexuálisan bántalmazott. Egy júliusi bírósági dokumentum szerint a bántalmazott nő beadványában azt állította, Blake jészaka, miközben aludt, betört az otthonába, és megtámadta őt.

Daniel Miskinis rendőrparancsnok beszámolója szerint a riasztást követően a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak az intézkedésre. Az intézkedő járőröket képviselő rendőrségi szakszervezet korábban kiadott közleménye szerint Blake határozottan ellenállt a letartóztatásnak, harcolt a tisztekkel, az egyikkel szemben fejfogást alkalmazott, majd figyelmen kívül hagyta a rendőrök határozott felszólítását, hogy dobja el a kést, amit bal kezében tartott.

Hírdetés

https://uw-media.jsonline.com/embed/video/3427794001?placement=snow-embed

A The New York Times közben idézi a férfi ügyvédjét, Ben Crumpot, aki szerint Blake épp két veszekedő nőt próbált meg szétválasztani, amikor kiérkeztek a rendőrök. „Épp békéltetni próbálta a feleket” – közölte. Egy helyi közösségi civil aktivista, Jesse Franklin szerint a férfi egy nyugodt, kiegyensúlyozott családapa volt, akit most megpróbálnak befeketíteni, mintha valami bűnöző lett volna.

(Magyar Hang)

Ne feledjük, nyugodt, kiegyensúlyozott családapa!

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthatsmiss.toyou%2Fposts%2F10221366218077667&show_text=true&width=480&height=717&appId

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »