Gulyás: Szeptembertől nem léphetnek be külföldiek az Magyarország területére

Gulyás: Szeptembertől nem léphetnek be külföldiek az Magyarország területére

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatón ismertette a kormány legújabb intézkedéseit.

Gulyás a sajtótájékoztató elején ismertette: a kormány szeptember elsejével új szabályokat kíván bevezetni. Összefoglalva elmondta:

 – tette hozzá. A miniszter szerint a vírus a munkahelyeket és az iskolakezdést veszélyezteti.

A határvédelmi szabályok tekintetében visszatérünk az első hullám idején alkalmazott szabályokhoz.

 – derült ki a miniszter szavaiból.

 – szögezte le Gulyás, aki elmondta: újabb részletszabályokat szombaton fognak ismertetni.

Hírdetés

Arról is döntés született, hogy a kormány 50 darab lélegeztetőgépet küld Kárpátaljára. A tájékoztató további részében újságírói kérdések következtek.

 – reagált Gulyás a Gyurcsány Ferenc posztjára vonatkozó kérdésre.

A miniszter kérdésre azt mondta, hogy a külföldről hazatérők esetében nem finanszírozza az állam a tesztek árát, míg a kontaktkutatás során képbe kerülőknek fizeti az állam a tesztek árát.

–  mondta a miniszter.

 – mondta egy másik kérdésre Gulyás.

„A hátrányos helyzetű térségekben lévő iskolákban dolgozó tanárok 500 ezer forintos kiegészítést kapnak. Egy hónapon belül kifizetik ezt az összeget”– válaszolta a miniszter az ezzel kapcsolatos kérdésre. „Nincs még döntés a hitelfizetési moratórium meghosszabbításáról, de folyamatosan egyeztet a kabinet erről” – mondta egy másik kérdésre Gulyás. „Minden feltétel adott a biztonságos iskolakezdéshez” – tette hozzá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »