Gulyás Gergely: Michael Roth arcátlansága a német külpolitika szégyene

Gulyás Gergely: Michael Roth arcátlansága a német külpolitika szégyene

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter visszautasította Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár szavait, aki antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Ezzel kapcsolatban hétfő délelőttre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérették Németország budapesti nagykövetét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a külügyi államtitkár kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi, és a kijelentés a német külpolitika szégyene.

Hírdetés

Antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amellett, hogy visszautasította a súlyos vádat, holnapra bekérette a minisztériumba a német nagykövetet, akit Magyar Levente miniszterhelyettes fog fogadni.

Ahelyett, hogy okkal minősítenénk vulgárisan az arcátlan kijelentést, rögzítsük rideg tényszerűséggel: az EU-ban tucatnyi országgal szemben indulhatna eljárás antiszemitizmus miatt – különösen a bevándorlásbarát tagállamok közül. Magyarország azonban azon kevés ország közé tartozik, ahol a zsidó közösség békében él, a magyar zsidó kultúra virágzik, a magyar zsidó szervezetek saját véleményük szerint is irigylésre méltó helyzetben vannak nyugat-európai társaikkal szemben. Eközben Magyarországot vádolja antiszemitizmussal annak az országnak a politikusa, ahol az elmúlt évben a nyílt utcán gyilkoltak zsidókat származásuk miatt.

A külügyi államtitkár kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi. Michael Roth arcátlansága – különösen a német uniós elnökség alatt – a német külpolitika szégyene – írta a miniszter. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »