Kásler Miklós elmondta, miért nem kaptak bizonyos csoportok egészségügyi jutalmat

Kásler Miklós elmondta, miért nem kaptak bizonyos csoportok egészségügyi jutalmat

Mintegy 160 ezer egészségügyi dolgozó kap bruttó 500 ezer forintos jutalmat a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásukért. Néhány csoport úgy érzi, kimaradt a jutalmazottak köréből.

Az erkölcsi megbecsülés mellett materializálni is kellett azt a munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeztek a koronavírus-járvány időszakban – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a múlt héten. Kásler Miklós jelképesnek nevezte a július elsején folyósítandó egyszeri, bruttó 500 ezer forintos jutalmat, majd tételesen felsorolta, mely csoportok kapják meg.

Hírdetés

Ebből kiderült, hogy a gyógyszerészeknek nem jár a jutalom (a Magyar Gyógyszerészi Kamara közleményt is adott ki emiatt), ahogy például az idősotthonokban dolgozóknak, a gyógytornászoknak és a házi segítségnyújtóknak sem.

Ezzel kapcsolatban a Demokrata online kiadásának Kásler Miklós vasárnap elmondta: a gyógyszerészek valóban szerepeltek a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, ugyanis „az ágazat eleve nagyon magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik, ráadásul az üzletek vállalkozási formában szolgáltatnak és a tulajdonosok közel egyharmada külföldi. A gyógyszertárak egyébként is azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna”.

A gyógytornászok és az idősotthoni dolgozók, illetve a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert a munkáltatójuk, egyben fenntartójuk is az illetékes egyház, a vállalkozó, az egyesület, vagy éppen az önkormányzat. „Sajnos így nem tartoznak bele abba a körbe, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozókat öleli fel, noha az ő munkájuk is a járvány idején kifejezetten veszélyes, hála és köszönet illeti őket” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »