Trianonra aszfaltfestéssel emlékezéssel vetett rossz fényt pártjára egy jobbikos, le kellett mondania

Trianonra aszfaltfestéssel emlékezéssel vetett rossz fényt pártjára egy jobbikos, le kellett mondania

Lemondott a Jobbikban betöltött pozícióiról Vágási Pál, a párt Elek városában működő volt választókerületi munkatársa – írja a Magyar Nemzet a politikus Facebook-oldalán tett bejegyzéseire hivatkozva.

A lemondás előzménye időrendben:

  • múlt hét csütörtökön Vágási megírta a Facebook-oldalán, hogy városközpontban található Trianon 1920.06.04. fekete feliratú megemlékező aszfaltmintát ő festette fel;
  • ezután Szelezsán György polgármester telefonon felhívta és megbeszélte vele, hogy június 5-én eltávolítja a feliratokat.
  • Hírdetés

  • Vágási szombaton már azt írta a Facebook-oldalára, hogy idő előtt eltávolította a feliratot. (Egy képet is csatolt mellé, amin látható, hogy éppen tisztítja a járdát.)
  • Még mindig szombaton, néhány órával az előző bejegyzése után is kitett egy rövid szöveget, melyben az írta, hogy mélyen csalódott a polgármesterben. (Azt nem indokolta meg, hogy miért.)
  • Vasárnap délelőtt újra posztolt, ebben a bejegyzésében már azt írta, hogy hibát követett el azzal, hogy felfestette a feliratot, ezért minden, a pártban betöltött posztjáról lemond.
  • Eddig az Index összefoglalója. Azt mi sem feltételezzük, hogy Trianonra emlékezés miatt tesznek lapátra valakit a Jobbikból, hiszen a párt prominensei hivalkodnak a témával a Facebook-oldalukon, de hogy a helyi "független ellenzéki" aszfaltmintákon való felmérgesedés jó hivatkozási alapnak számít a saját "bajtársuk" leépítésére, az több mint érdekes. Akkor, amikor a baráti balliberális médiát nem zavarják a graffitik, értékelik a "street artot", és felháborodnak, ha a kétfarkú alkotásokat nem értékelik az ókonzervatív, packázó hatóságok. Nem hangzik túl XXI. századinak a pártközpontig hatoló és következményekhez vezető felháborodás, éppen Trianon 100. évfordulója előtt… Ahogy az elsőként linkelt Fb-bejegyzésből kiderül: a városban az országzászlós kezdeményes sem fog egyhamar eredményre vezetni.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »