"Merkel megvalósította Hitler álmát: ellenőrzése alá vonta Európát" – mondta Málta helsinki nagykövete

"Merkel megvalósította Hitler álmát: ellenőrzése alá vonta Európát" – mondta Málta helsinki nagykövete

Michael Zammit Tabona, Málta Helsinkiben akkreditált nagykövete a „győzelem napjától” megrészegülten egészen elképesztő bejegyzést írt a Fb-oldalára:

75 esztendővel ezelőtt megállítottuk Hitlert. De ki fogja megállítani Angela Merkelt? Megvalósította Hitler álmát! Európát ellenőrzése alatt tartja.

A máltai nagykövetet időközben leváltottak, bocsánatot kér Németországtól – írja az msn.com/de-de német hírportál.

Hírdetés

A németek természetesen azonnal erélyesen tiltakoztak, s követelték a Helsinkiben akkreditált máltai nagykövet leváltását. Berlinnek valóban igaza van, mert a diplomata Merkelt minden alap nélkül hasonlította Adolf Hitlerhez, Németország pedig nem kontrollálja Európát.

Ennek megfelelően Evarist Bartolo máltai külügyminiszter a Times of Malta című újságnak már vasárnap azt nyilatkozta, hogy a nagykövet tovább nem töltheti be diplomáciai küldetését Helsinkiben, s ezen kívül bocsánatot fog kérni Németországtól az „érzéketlen” bejegyzés miatt.

Mint ismert, a Wehrmacht feltétel nélküli kapitulációját pénteken ünnepelte (sic!) a legfelsőbb németországi politikai vezetés. A máltai külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a nagykövet gyorsan törölte a Merkelt Hitlerhez hasonlító kommentjét, amely a saját véleményét, nem pedig Málta álláspontját tükrözte. A két ország kapcsolatát a kölcsönös tisztelet és barátság jellemzi – hangoztatta a máltai külügyminiszter.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »