Német külügyminiszter fenyegeti Orbán Viktort, ám Ő szerencsénkre hülyékkel nem foglalkozik

A német külügyminiszter azt mondta, hogy Orbán Viktor Viktor magyar miniszterelnök szó szerint fizethet az ellenfelek „a hatalom megragadása miatt”. Orbán Viktor, aki már jól hozzászokott a brüsszeli kritikához, lemosta a kirohanást.

Orbán Viktor hétfőn rendelettel biztosította a kormányzás hatalmát azzal a céllal, hogy megállítsa a halálos Covid-19 járvány kitörését.

A magyar vezetőnek – akinek a pártja a parlamentben kétharmados többséggel rendelkezik – felhatalmazást kapott arra, hogy korlátozás nélkül dönthessen addig, amíg a parlament visszavonja erre vonatkozó jogait.

Heiko Maas német külügyminiszter, aki a lépést „elfogadhatatlannak” tartja, hogy Orbán megragadta a lehetőséget, mondván, hogy hatalma komoly költségekkel járhat.

“Ennek pénzügyi következményekkel kell járnia” – mondta Maas pénteken az újságíróknak, hozzátéve, hogy “csak így biztosíthatjuk az alapvető jogok tiszteletben tartását.”

Hírdetés

Míg számos más európai ország korlátozta a polgári szabadságjogokat a vírus elleni küzdelem érdekében, addig Magyarország az egyetlen nemzet, amely vezetőjével határozatlan idejű hatáskört ruházott fel rendelettel való kormányzásra. Franciaország példátlan korlátozást vezetett be a mozgáshoz, míg Nagy-Britannia új hatásköröket adott az egészségügyi dolgozóknak a „potenciálisan fertőző személyek” határozatlan időre történő helyben tartására, írja az RT.

Orbán intézkedései azonban szigorúbb választ váltottak ki Brüsszeltől. Az Európai Néppárt 13 politikai pártja kérte Fidesz pártjának a kizárását a blokkból, és sürgette az Európai Bizottságot, hogy „erőteljesen foglalkozzon a magyarországi helyzettel”. Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke eközben azt mondta, hogy a magyar populizmus „túl messzire ment ” koronavírus-játékkal.

Orbán jól hozzászokott a kritikához. A Fideszt már letiltották az EPP-ből bevándorlásellenes politikája és Orbán EU-intézmények elleni szóbeli támadása miatt. Ezenkívül a magyar vezetőt évek óta a liberális sajtó bántalmazza, elsősorban a migrációval járó kompromisszumok nélküli álláspontja és a liberális finanszírozó, Soros George miatt.

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

The post Német külügyminiszter fenyegeti Orbán Viktort, ám Ő szerencsénkre hülyékkel nem foglalkozik appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »