Világháborús szintű biztonsági intézkedések az Egyesült Államokban, Izrael is készülődik

Világháborús szintű biztonsági intézkedések az Egyesült Államokban, Izrael is készülődik

Az USA-ban a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték. Izraelben is reaktiválták a kormányzat nukleáris bunkerét.

A Colorado szövetségi államban fekvő Cheyenne Mountain bunker, a Pennsylvaniában található Raven Rock Mountain Complex és a Virginiában lévő Mount Weather Emergency Operations Center az Egyesült Államok három legfontosabb föld alatti bunkerrendszere, amelyek háború vagy nemzeti válság esetén a politikai és katonai elit túlélését biztosítják.

A Cheyenne Mountain bunker (ez látható a fenti képeken) bekerült a napokban az amerikai sajtóba, ugyanis a 40 kilométerre fekvő Peterson Légibázis vezetőit a bunkerbe vezényelték át, és ott karanténba kerültek. A bunker 600 méter mélyen fekszik a Sziklás-hegység gránitjában, és 30 megatonnás nukleáris csapást képes átvészelni.

Hírdetés

Valóban, a legkritikusabb területeken dolgozó vezető katonatiszteket és nukleáris, valamint különleges egységeket speciális védelmi intézkedések hatálya alá helyezték, hogy a koronavírus-járvány kiterjedése esetén is megfelelő számú csapat álljon készenlétben. Az interkontinentális ballisztikus rakétaegységek a napokban rotációs elven kezdtek el működni, biztosítva, hogy mindig legyen egy „tiszta csapat”, amely a betegektől átveszi a feladatokat. A nukleáris rakétákkal felszerelt tengeralattjárók személyzete csak több napos karantén után kezdheti el küldetését. És most, hogy Louisiana szövetségi államban is megugrott a fertőzöttek száma, a Barksdale Légibázis B52-es nehézbombázóinak személyzete is karanténba kerül.

A páncélos hadosztályok újra bevetésen

A Der Spiegel múlt pénteken kiszivárogtatott egy titkos kormányzati anyagot, amely szerint a Bundeswehr (német hadsereg) az elkövetkező napokban 15 ezer katonát mozgósít, hogy segítse a koronavírus járvány elleni lépéseket. Legkésőbb április 3-ig ezeknek a katonáknak el kell érniük a „teljes műveleti képességüket”.

Négy területi parancsnokság fogja irányítani a műveleteket, Martin Schelleis tábornok vezénylete alatt. A rostocki haditengerészeti parancsokság lesz felelős Mecklenburg-Előpomeránia, Schleswig-Holstein és Hamburg területéért, a légierő berlini parancsnoksága a fővárosért és Brandenburgért, az oldenburgi Első Páncélos Hadosztály Brémáért, Alsó-Szászországért, Szász-Anhaltért és Észak-Rajna-Vesztfáliért, a bajorországi Tizedik Páncélos Hadosztály pedig Bajorországért és az ország többi részéért.

Svájci és izraeli lépések

Svájc a napokban a második világháború óta nem látott legnagyobb mozgósítását hajtja végre – jelentette be Viola Amherd védelmi miniszter. A koronavírus-járvány elleni lépéseket Raynald Droz tábornok irányításával végzik az alpesi országban. Június végéig 8 ezer katona fogja segíteni az országban az egészségügyi szakszemélyzet munkáját.

Izraelben a napokban aktiválták a kormányzat nukleáris bunkerét (NMC) a koronavírus-járványra tekintettel. A bunker Jeruzsálemben, a kormányzati negyedben található, és a 2006-os libanoni háború után építették, amikor Észak-Izraelt számos rakétacsapás érte. A komplexum mélyen a föld alá húzódik, és több száz magasrangú hivatalnokot képes hosszabb ideig ellátni nukleáris, biológiai és vegyi támadás esetén.

Káncz CsabaPrivátbankár


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »