Mit akar Orbán Viktor a sebészmaszkoktól?

Mit akar Orbán Viktor a sebészmaszkoktól?

Több nyitott kérdés is maradt Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentése után, amit egyelőre a kormányzat sem tudott eloszlatni, hiszen szombat reggelig a Magyar Közlönyben nem jelent meg semmilyen konkrét rendelet.

Tegyük hozzá, hogy nem frissül péntek délelőtt 10:40 óta a kormányzati koronavírus portál sem – legalábbis, ami az adatokat illeti. Így Magyarország továbbra is 19 fertőzöttel veszi ki a részét a világjárványból, és a betegek közül egy ember már meg is gyógyult. 

Mindenesetre Orbán Viktor tegnap bejelentette, hogy rendelkezésre áll 22 millió pár kesztyű, 1,2 millió sebészmaszk, és érkezik további 1 millió műtéti sebészmaszk. Csakhogy a sebészmaszk egyáltalán nem alkalmas az egészségügyi személyzet védelmére egy esetleges járvány idején. Ezt a hiányosságot, potenciális veszélyforrást egyébként a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is jelezte már több ízben a kormányzat részére.

Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke is ezt hangsúlyozta péntek esti, Orbán Viktornak címzett Facebook-bejegyzésében:

„Ami kellett volna, az az FFP2-es, és az FFP3-as maszk. Az nyújt védelmet. De ebből maga nem említett értékelhető mennyiséget. A sebészi maszkokkal maximum a homlokunkat törölgethetjük, másra nemigen megyünk velük”.

Hírdetés

A helyzet úgy áll ezek szerint miniszterelnök úr, hogy van 2,2 millió sebészi szájmaszkunk, ami jó hogy van, csak épp…

Közzétette: Stummer János – 2020. március 13., péntek

Érdekességképpen, az elektromos autók gyártásával foglalkozó kínai BYD, illetve a General Motors kínai partnere, a SAIC Motor összesen napi 7 millió maszk (5 és 2) legyártását vállalta. A magyar rabok nem ezeket gyártják…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »