Újabb fejlemények a Hableány ügyében

Újabb fejlemények a Hableány ügyében

A segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő Viking Idun hajó kapitányának bűnügyi felügyeletét indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

A Hableánnyal ütköző szállodahajót követő hajó ukrán kapitányát a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a rendőrség idézésére önként jelent meg a hatóság előtt.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására.

Hírdetés

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – figyelemmel a gyanúsított önkéntes megjelenésére is – indítványt tett a nyomozási bíróhoz a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére az eljárásban való jelenlétének biztosítása céljából.

Az ügyészség indítványozta, a bíróság írja elő magatartási szabályként, hogy a gyanúsítottnak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A Hableány-balesetről bővebben ITT olvashatnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »