Röszkei áttörési kísérlet – rendkívüli sajtótájékoztató

Röszkei áttörési kísérlet – rendkívüli sajtótájékoztató

A hajnali határincidenssel kapcsolatban rendkívüli sajtóértekezletet hirdetett a belügyminiszter. Elhangzott, januárban már több mint 3 ezren próbálkoztak dél felől illegális határátlépéssel.

Cikkünk frissül.

Két csoportban több tucat határsértő próbálta áttörni a röszkei közúti határzárat kedd hajnali fél 6-kor. Az éppen akkor zárt határátkelőn szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr három figyelmeztető lövést adott le. Összesen hatvan határsértő bejövetelét akadályozták meg – a kerítést megrongálták -, négyet feltartóztattak, a területet lezárták. Csak az autópálya-átkelő van nyitva.

Kedd délelőttre a Belügyminisztérium rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett az ügyben, Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével.

A sajtótájékoztató elején levetítették a röszkei hajnali képsorokat, majd elhangoztak a hajnali 5.20-kor történt eseményeket.

Hírdetés

Papp Károly rendőr tábornok, három fő fegyveres erő teljesített szolgálatot az adott helyen és időben, figyelmeztetés után pedig – mivel a migránsok nem reagáltak – figyelmeztető lövéseket adtak le. Négy embert elfogtak a próbálkozók közül. A területen „mélységi zárás” van érvényben.

Összesen 6 helyszínen egyébként 71 fő kísérelt meg belépést az országba a minap.

Vizsgálják, hogy az akcióban részt vettek-e embercsempészek is.

Mindehhez Bakondi György miniszterelnöki nemzetbiztonsági főtanácsadó hozzátette, januárban már több mint 3 ezren próbálkoztak határátlépéssel.

Pintér Sándor belügyminiszter a tájékoztatón elmondta, a rendőrség és a határőrök felkészültek, senki sem tud Magyarországra akár egyenként, akár csoportokban átjutni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »