Jó kis retró hangulatú ajándékszatyrokat árultak egy aradi játékboltban – de már ez is múlt idő

Jó kis retró hangulatú ajándékszatyrokat árultak egy aradi játékboltban – de már ez is múlt idő

Több száz ajándékszatyrot kobozott el a rendőrség egy aradi játékkereskedés polcairól, miután egy hisztérikus vásárló kiszúrta, hogy Adolf Hitler arcképét ábrázoló bélyeg és nemzetiszocialista jelképek is szerepelnek a termékeken.

Hírdetés

A férfi értesítette a helyi sajtót a "felfedezéséről", a rendőrség pedig hivatalból eljárást indított a görög Jumbo áruházlánc aradi üzlete ellen, mivel a törvény tiltja, és három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a "náci propagandát", illetve a "náci, fasiszta, rasszista vagy xenofób szimbólumok birtoklását, terjesztését".

A rendőrség ellenőrizte az üzlet árukészletét, és a polcokon rátalált a papírszatyrokra, melyeken – többek között – egy második világháborús levelezőlapon, Hitler arcképét ábrázoló bélyeg, horogkereszt, birodalmi sas, valamint a Deutsche Luftpost 1024 felirat is szerepel. Az üzletből összesen 659 darab Kínában gyártott ajándékszatyrot koboztak el – írja a Főtér.ro.

A bíróság végül megszüntette az eljárást a Jumbo ellen a büntethetőséget kizáró okok felmerülése miatt, azonban elrendelte, hogy a rendőrség az összes "problémás" szatyrot vonja ki a forgalomból.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »