Rejtett kamerával felvett “holokauszttagadás” miatt ítélhetik el az egykori SS-katonát

Rejtett kamerával felvett “holokauszttagadás” miatt ítélhetik el az egykori SS-katonát

„Gyűlöletbeszéd és holokauszttagadás” miatt indult eljárás egy 96 éves egykori SS-katona ellen Németországban – számol be az Independent.

Karl Munter 1944 áprilisában állítólag részt vett egy vérengzésben, amelynek 86 áldozata volt az észak-franciaországi Ascq településen, bár ő tagadja, hogy bárkit lelőtt volna. Egy francia bíróságon 1949-ben távollétében halálra ítélték, de 1955-ben kegyelmet kapott.

Hírdetés

Tavaly a német közszolgálati ARD tévé álruhás riporterének nyilatkozva azt mondta, mikor szóba került, hogy 6 milliót zsidót kiirtottak, hogy „az országban nem is volt annyi zsidó”. Ugyanitt tagadta, hogy a francia partizánok elleni válaszcsapás bűncselekmény lett volna.

Munter 21 évesen egyike volt annak az ötven katonának, akik 86 francia partizánon álltak bosszút amiatt, hogy a francia ellenállás tagjai kisiklatták robbanószerrel megrakott vonatukat. Az egykori SS-katonát kijelentései miatt 5 év börtönre is ítélhetik, ami azt jelenti, hogy a 100-ik születésnapját a rácsok mögött töltheti a nézetei miatt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »