FTC: "Több évtizede nem értünk el ilyen bravúrt"

FTC: "Több évtizede nem értünk el ilyen bravúrt"

Labdarúgócsapatunk nemzetközi szinten legutóbb 15 éve győzött le olyan nívós ellenfelet, mint a Ludogorec.

Kép: fradi.hu

Újra és újra öröm leírni, hogy a Sergei Rebrov által felkészített férfi futballcsapatunk szerdán idegenbeli győzelemmel, 5-3-as összesítéssel búcsúztatta a bolgár Ludogorec együttesét a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában.

Hírdetés

A bravúr értékét tovább növeli, hogy oda-vissza nyerni a BL-ben (illetve korábbi nevén a Bajnokcsapatok Európa Kupájában) ezt megelőzően évtizedekkel korábban, 1976 szeptemberében és 1965-ben tudott nyerni a Ferencváros.

A rendszeres európai kupaszereplőnek számító Ludogorec azzal, hogy az utóbbi években rendre bejutott valamelyik sorozat csoportkörébe, az 58. pozícióban áll az UEFA klubranglistáján (a Ferencváros jelenleg a 292.). Hasonlóan előkelő helyezést elfoglaló ellenfelet legutóbb 2004 augusztusában sikerült legyőzni, akkor a 31. pozíciót elfoglaló Sparta Praha kapott ki 1-0-ra az Üllői úti stadionban a BL selejtezőjének harmadik körében. Az idegenbeli visszavágón sajnos már a csehek nyertek hosszabbítás után 2-0-ra, elütve csapatunkat a BL-főtáblás szereplés lehetőségétől.

További érdekesség 15 évvel korábbról, hogy a Ludogorec megverése előtt legutóbb a Spartához vezető úton nyertünk párharcot a BL-ben, amikor a második fordulóban 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több gólunknak köszönhetően ejtettük ki az FK Tiranát.

Visszatérve a szerda esti, 3-2-es sikert hozó mérkőzésünkre: előttünk nem sok csapat lőtt három gólt a Ludogorec Arénában. Bulgáriában ez mindössze egy gárdának, a 4-2-re nyerő Litexnek sikerült még 2013 októberében, míg európai kupaselejtezőben csupán a Basel jutott el erre a szintre (a svájciak szintén 2013-ban, ugyancsak 4-2-re nyertek BL-selejtezőn). A további, legalább három gólt szerző kupacsapatok névsora meglehetősen impozáns: a Valencia az Európa Liga nyolcaddöntőjében, a PSG és az Arsenal a BL csoportkörében, az AC Milan és Bayer Leverkusen pedig szintén az EL-ben verte három gólt szerezve a bolgárokat.

Kupaszereplésünk a BL kvalifikációjának 2. fordulójában a máltai Valletta ellen folytatódik. Csapatunk remélhetőleg folytatja remeklését, újabb és újabb régi rekordokat átírva, megjavítva.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »