A vörös fúria bosszúra készül Orbán ellen

A vörös fúria bosszúra készül Orbán ellen

Úgy érkezett Gyurcsány felesége, Dobrev Klára az ATV stúdiójába, akár egy fúria. Talpig vörösben, mint a szovjet zászló. Szereplése egyszerűen riasztó volt, pengeszáján keresztül visítozott, ellentmondást nem tűrő kijelentései félelmet keltettek. Minden dühét Orbánra és a rá szavazókra okádta, ezúttal a főpolgármester-választás kapcsán.  

Hruscsovot juttathatta az eszünkbe, aki az ENSZ-közgyűlésén előbb öklével, aztán cipőjével ütötte az asztalt, hogy erővel vessen véget a Szovjetunió ellenes bírálatának, amely „magába olvasztja” a kelet-európai országokat és súlyosan korlátozza önrendelkezésüket.

Nem nehéz felfedezni a hasonlóságot az akkori szovjet politika és a mostani uniós elit – szerencsére gyengülőben lévő – birodalmi politikája között. Akkor az önrendelkezés korlátozásának hívták az erőpolitikát, most a nemzetállami hatáskörök további csökkentésének. Akkor Dobrev nagyapja, Apró Antal tolta itthon a szovjetek szerekerét, most a vörös fúria unokája, Dobrev Klára a birodalmasodni vágyó, minél több politikai hatalmat megszerezni akaró ­– szoci, liberális, zöld – brüsszeli elitét.

A dolog szépséghibája azonban, hogy – ellentétben a pártállami időkkel –, Magyarországon most demokrácia van. Dobrevnek tehát az arcátlan felháborodása abban gyökerezik, hogy Magyarországot meg akarja őrizni demokratikus európai országnak. Mondja ezt ő, miközben éppen a demokrácia ellen harcol ezerrel. Hogy nem szakad rá az ég?!

Idehozok néhány kijelentését.

1.” A legfontosabb feladatomnak érzem a Fidesszel szemben való küzdést.”

Hírdetés

Tisztára Hruscsovi dájá vu, nem? Dobrev nem jobb Budapestet akar, hanem harcolni Orbán ellen. A fővárosiakból sereget akar verbuválni a kormányfő ellen. Mert vagy úgy lesz, ahogy Dobrev mondja, vagy nem lesz. Se Budapest, se Magyarország. Ez itt az igazi őrület, kérem, s nem az, amely – hála a működő, tiszta demokráciának – a nyugodt, biztonságos és gyönyörűen fejlődő Magyarországon sokmillió ember akaratának megfelelően megvalósult.   

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a következőket mondta Dobrevről a Kormányinfón. „Még a Jobbik korábban létező jobboldali radikális, szélsőséges időszakában is sokszor elmondtam, hogy szerintem a legszélsőségesebb párt a magyar politikában nem a Jobbik, hanem a Demokratikus Koalíció.”

Fúria – mint tudjuk – a bosszú három istennője közül az egyik. Gyurcsányt, Dobrevet nem vezeti más, mint a háromszor kétharmad megbosszulása. Ahogy a szélsőséges vörös diktátoroknál szokás.

Az ember beleborzong, hátán cikázik a hideg.

Horváth K. József – https://leander.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »