Ez a nő verte agyon egy kockakővel az állatkert teknősét

Állatkínzás miatt indított nyomozást az Állatkertben agyonütött teknős ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság – közölte a rendőrség csütörtök este a honlapján. A rendőrség egy 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú nőt keres.

A rendőrség közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 20-25 év körüli nő szerda délután a XIV. kerületben, a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretű kockakövet egy görög teknősre. Az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj, szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján.

Az ilyen állatfajok egyedeinek elpusztításával vagy károsításával természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Hírdetés

Az elkövető fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt a bűncselekmény elkövetésekor.

Forrás: Police.hu

Forrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »