Európai Ügyészség? Az évszázad egyik legrafináltabb liberális szemfényvesztése!

A magyarok 58 százaléka szerint hazánknak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez – ez a legfőbb olvasata a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatásának, amely a 24.hu megbízásából készült április második felében. Az eredmények érdekesen alakulnak: mindössze 25 százalék azok aránya, akik szerint nincs szükség a csatlakozásra, 17 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

A Fidesz-szavazók körében is érdekes a helyzet, a válaszadók 41 százaléka szerint csatlakoznunk kellene, 37 szerint nem, 22 pedig nem tudott/nem akart válaszolni.

Hírdetés

Ellenzéki szemszögből is vizsgálták a kérdést: 87 százalék szerint csatlakoznunk kellene, 7 százalék viszont nemmel felelt. 6 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Az Európai Ügyészség felállításáról másfél éve döntöttek az uniós tagállamok miniszterei. Ezután Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő aláírások gyűjtésébe kezdett a csatlakozás érdekében, ez május végéig tart. Polt Péter legfőbb ügyész egy februári interjúban azt mondta: nem látja biztosítottnak az Európai Ügyészség magas szakmai színvonalát, ezért nem támogatja a csatlakozást.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »