Még maradnak a zivatarok, de már látszik az időjárási fordulat

Még maradnak a zivatarok, de már látszik az időjárási fordulat

Egész héten marad a felhős, szeles és változékony idő – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A főváros környékén kedd estig fátyol- és gomolyfelhőkre lehet számítani, több kevesebb napsütés is várható, de a város egyes részein záporeső, zivatar is kialakulhat – tájékoztatta az InfoRádiót Jenki Szilvia.

Hírdetés

A déli – dél-nyugati szelet sok felé élénk, időnként erős lökések kísérik, de átmenetileg akár viharos széllökések is lehetnek – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A hajnali 10 Celsius-fokról kedd délutánra 21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán a rövidebb napos és hosszabb felhős periódusok mellett több helyütt számítani lehet a középső országrészben is záporesőre, zivatarra. Csütörtöktől kevesebb felhő valószínű, szombatig csak helyenként fordulhat elő zápor, elvétve zivatar.

Vasárnap ismét nagyobb nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, így térségünkben is ismét erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen eleredhet a záporeső, szorványosan zivatarok is kialakulnak. A következő egy hét során a hőmérséklet lényegesen nem változik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »