Ismét rendőrök próbálták megakadályozni a Mi Hazánk standolását

A mezőkövesdi rendőrség ma ismét megpróbálta megakadályozni a Mi Hazánk standolását (miután a nemzeti ellenzék megjelenése zavarta az ott szintén standoló Fideszt), jogtalanul felszólítva a párt Dél-Borsodi Szervezetének elnökét a távozásra. Szajlai Jánost ráadásul március 26-ai határozatában elmarasztalta már a helyi rendőrhatóság gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése miatt, mert az abszurd módon szerintük gyülekezésnek minősülő standolást az elvárt 48 órával korábbi bejelentés helyett csak 46 és fél órával korábban teljesítette a Mi Hazánk helyi elnöke – írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk EP-kampányfőnöke, alább a folytatás.

Elfogadhatatlan az a jogértelmezés, hogy akár két ember utcai beszélgetését is a gyülekezési törvény hatályába utalják, ezért a Mi Hazánk fenntartja álláspontját: a standolások nem bejelentéskötelesek. Ezt kampányidőszakban talán már a rendőrség is elfogadja, mert Szajlai János és tagtársa határozott ellenállása eredményeképpen a helyi karhatalom meghátrált, végül nem állították elő, csak felszólították a távozásra.

Hírdetés

A Mi Hazánk reméli, hogy a bűnözőkkel szemben ennél erélyesebben lép fel a rendőrség, ha meg van győződve az intézkedés jogszerűségéről. A rendőrségnek ugyanakkor nem a Mi Hazánk aktivistáival kellene foglalkoznia, mert Orbán Viktor pökhendi nyilatkozatával ellentétben nemhogy két hét, de 9 év elteltével sem tettek rendet, Borsodban volna bűnüldözési feladat bőven.

A rendőrségnek a mostani fellépése a Gyurcsány-kormánynak a szabadságjogokkal szembeni fellépését, jogtiprásait idézi. A Mi Hazánk se Gyurcsány, se Orbán rendszeréből nem kér, harmadik utas politikát kínál programja. A hatalom hiába próbálja ellehetetleníteni és megfélemlíteni aktivistáinkat, a Mi Hazánk folytatja standolásait szerte az országban, a MIÉP-pel és az FKgP-vel alkotott nemzeti összefogása keretében gyűjti az ajánlásokat, a szükséges húszezernek már a közelében járva.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »