Kelemen Hunor a Fidesz felfüggesztett tagságáról az EPP-ben: nem örvendünk neki, de támogattuk

Kelemen Hunor a Fidesz felfüggesztett tagságáról az EPP-ben: nem örvendünk neki, de támogattuk

„Az Európai Néppárt politikai közgyűlésén kompromisszumos megoldás született, amit az RMDSZ és a Fidesz is megszavazott” – nyilatkozta az EPP közgyűlését követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

„Nem örvendünk neki, de támogattuk, mert a kizárás nem vezetett volna előre. Csak mások malmára hajtotta a vizet a mostani kampányidőszakban. Sokszor elmondtuk már, ma is úgy gondoljuk, hogy a vitákat házon belül kell rendezni. Az érveknek sosincs alternatívájuk, ököllel pedig nem lehet rendet vágni. Most még inkább szükség van az erős Kárpát-medencei magyar képviseletre Európában, amely egységesen áll ki a magyar ügyért” – nyilatkozta az RMDSZ elnöke.

Hírdetés

Az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlése 190 igen és 3 nem szavazattal megszavazta azt a javaslatot, amely szerint egy háromtagú „bölcsek tanácsának” felállításával vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben. Az elfogadott javaslat szerint a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártcsaládban.

A szavazást megelőzően Kelemen Hunor Facebookon közzétett üzenetében leszögezte, az RMDSZ a Fidesz kizárása ellen szavaz. „Akkor, amikor már a választási kampányban vagyunk, amikor elkezdődött a küzdelem az európai parlamenti választásokért, akkor ököllel nem lehet rendet teremteni” – mondta Kelemen még a közgyűlés kezdete előtt, majd azt is hozzátette, hogy a felmerülő kérdésekben az EP-választások után kell dönteni. (közlemény, hírszkerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »