Szorongás a Facebook-moderátorok élete

Naponta nagyjából 15 ezer ember dolgozik azon, hogy a Facebookon ne legyen olyan tartalom, ami a közösségi oldal alapelveibe ütközik. Könnyű munkának tűnik, hiszen egész nap csak facebookozgatni kell, megnézni, hogy ma éppen ki mit jelentett nem megfelelő tartalomként, aztán néha megnyomni a törlés gombot. A Cognizant nevű cégnek nagyjából 200 ezren dolgoznak, ezer alkalmazottjuk van Phoenixben, közülük vallottak tucatnyian arról, milyen moderátorként dolgozni a Facebooknak.

Az ott dolgozók beszámolója szerint azonban a valóság az, hogy a külső cégekbe kiszervezett munkaerő nevetséges összegért dolgozik világszerte, brutális a stressz, gyakori a pánikbetegség, a szorongás, a függőség kialakulása és még rosszabb dolgok.

Hírdetés

A Cognizant nevű cégnek nagyjából 200 ezren dolgoznak, ezer alkalmazottjuk van Phoenixben, közülük vallottak tucatnyian arról, milyen moderátorként dolgozni a Facebooknak. Az külön izgalmas, hogy mindegyiküket olyan titoktartási nyilatkozat köti, ami szerint még arról sem szabad beszélniük, hogy egyáltalán a Facebook az ügyfelük. Ez a szigorú kitétel azért került a szerződésükbe, hogy a munkavállalókat védje olyan emberek haragjától, akik nehezményezik, hogy valamilyen bejegyzésük fennakadt a szűrőn, és persze a felhasználók adatainak védelme miatt is, ami az elmúlt időszak fiaskói után az egyik legfontosabb kérdés a Facebook életében.

DE A TITOKTARTÁSI SZERZŐDÉS AZÉRT IS FONTOS, HOGY NE DERÜLJÖN KI, HOGYAN IS DOLGOZNAK A MODERÁTOROK. NEM BESZÉLHETNEK PÉLDÁUL ARRÓL AZ ÉRZELMI NYOMÁSRÓL, AMI NAPI SZINTEN A MUNKÁJUKKAL JÁR, A MUNKAHELYI GONDJAIKAT, FÉLELMEIKET ÉS STRESSZT A SZERETTEIKKEL SEM OSZTHATJÁK MEG, EZ PEDIG NAGYON GYORSAN MAGÁNYHOZ ÉS SZORONGÁSHOZ VEZET.

A Verge-nek tucatnyi dolgozó nyilatkozott anonimitást kérve arról, hogyan folyik a moderátori munka, milyen körülmények között dolgoznak, és milyen sötét és mély bugyrai vannak a Facebook-moderátori életnek, amibe egy átlagos felhasználó nem láthat bele. -írja az Index


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »