Fáklyás felvonulást tartottak a német nemzetiszocialisták Nürnbergben

Fáklyás felvonulást tartottak a német nemzetiszocialisták Nürnbergben

Fáklyás felvonulást rendeztek a német nemzetiszocialisták Nürnbergben, abban a városban, ahol Hitler idején a legnagyobb NS tömeggyűléseket tartották meg.

A zsidó-liberális média külön kiemeli, hogy „a szélsőjobboldaliak elmasíroztak egy menekültbefogadó központ mellett is”, ami persze abból a szempontból nem kéne, hogy hírértékű legyen, hogy ma Németországban minden sarkon található egy „menekültközpont”.

Hírdetés

A német ügyészség azt vizsgálja, eljárást indítson-e, miután egy videó is készült arról a felvonulásról, amelyen a hazafias NPD párt és a Wodans Erben Germanien nevű szervezet 18 tagja fáklyákkal vonult fel Nürnberg több részén. A DW német hírportál szerint a vád közösség elleni gyűlöletkeltés lehet, indoklásként viszont azon kívül nem sokat tudnak felhozni, hogy nem tetszik nekik a megmozdulás, illetve annak résztvevői nem szimpatikusak.

Az engedély nélküli demonstráció résztvevői később azon a mezőn jelentek meg, ahol a hitleri időkben rendszeresen tartottak nagygyűléseket. Nürnberg mindenképpen jelképnek számít, ebben a városban fogadták el 1935-ben a német vér és becsület védelmében nürnbergi törvényeket is. A második világháború után ugyancsak a bajorországi városban tartották meg az életben maradt nemzetiszocialista vezéreket felelősségre vonó nemzetközi kirakatpert is.

A rendőrség közlése szerint a felvonulást a hét végén tartották meg, s az egyenruhások felszólítására a nemzetiszocialisták szó nélkül elvonultak. „Ez egy olyan esemény volt, amely valamennyiünk számára figyelmeztetésként kell, hogy szolgáljon” – mondta Ulrich Maly, Nürnberg polgármestere, különösebben nem magyarázta, hogy mi baja volt a 18 fáklyával felvonuló illetővel.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »