Tisztázták a nemi erőszakkal vádolt válogatott vízilabdásokat – semmi extra nem történt, csak lopós a „kislány"

Tisztázták a válogatott vízilabdásokat, nem történt bűncselekmény – írja a Magyar Nemzet. Emlékezetes, korábban egy kislány vádolta meg Petőváry Zsoltot és Kósz Zoltánt azzal, hogy szexuális viszonyt folytattak vele. A két sportoló elképesztő és nemtelen lejáratásnak nevezte a vádakat.

A portál információi szerint csütörtökön megszüntette a nyomozását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt válogatott vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány ügyében. András Tamás, a főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte, az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – a nyomozást lezárták. Ezzel beigazolódott Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán ártatlansága.

Hírdetés

Ismert, a két sportoló az ügy kirobbanásának kezdeteitől hangoztatta, hogy hamisak az ellenük felhozott vádak. Jogi képviselőik kiemelték, polgári eljárásban sérelmi díjat kérnek azoktól, akik a két sportoló rossz hírét keltették. Hozzátették, az ügy kirobbanása után 30 napon belül büntetőeljárást kezdeményeztek, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság el is rendelt, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig rágalmazás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A Magyar Nemzet felidézi, szeptemberben kezdték vizsgálni igazságügyi pszichológusok annak a kislánynak az állításait, szavahihetőségét, aki azt állította, két éve a közismert vízilabdázók szexuális viszonyt folytattak vele. Miután a sajtóban megjelent a gyanúba keveredett sportolók neve is, a jogi képviselőik is megszólaltak nyilvánosan, ezt követően pedig maguk a sportolók cáfoltak. Időközben az is kiderült, korábban a gyereket azért kellett eltanácsolni a klubtól, mert lopott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »