Dúró Dóra: A nemzeti összefogás listáját azért Toroczkai László vezeti, mert…

A nemzeti összefogás listáját azért Toroczkai László vezeti, mert ismertsége-népszerűsége sok szavazatot hozhat, és meggyőződésünk szerint a legalkalmasabb EP-képviselőnek is. Egy EP-képviselőnek nincs több munkája, mint egy magyar országgyűlési képviselőnek, s ahogy a pártelnökök jellemzően parlamenti képviselők, úgy a mi vezetőnk is lehet EP-képviselő, miközben a pártszervezésben sokan vagyunk segítségére, akik háttérmunkát végzünk.

Az EP-képviselőség nem igényel több brüsszeli jelenlétet, mint akár Budapestről végezhető munkát. Ásotthalomról kb. ugyanannyi az utazási idő, mint Brüsszelből, naponta három közvetlen járat van, sokan reggel mennek, este jönnek vissza. Az EP-ben minden képviselőnek saját, fizetett stábja van a háttérmunka elvégzésére, így összességében a pártunknak is előnyt jelentene a mindennapi működésben, ha Toroczkai László EP-mandátumhoz jutna.

Az EP-képviselők az Országgyűlésben is felszólalhatnak, így pártunk elnöke ezáltal benn lehetne a magyar parlamentben is. EP-képviselőként sok más helyen nagyobb súllyal jelenhetne meg, nagyobb hírértékű lesz, ha ezután így lép fel a magyar emberek érdekeiért (pl. egy kilakoltatásnál). Több megjelenési lehetőséghez jutna, azaz többször „találkozhatunk” vele, mint eddig. Toroczkai László a határkerítésre vonatkozó ötletével sokat szerepelt a külföldi médiában, Európa-szerte ismert és elismert politikus. Vele képesek lennénk európai szintű szövetségeket is kötni, melyet a pártelnök személyes jelenléte megkönnyítene, így kiterjeszthetnénk missziónkat: Magyarország a magyaroké, Európa az európaiaké!

A 2. helyen szimbolikusan Dúró Dórát, pártunk elnökhelyettesét indítja az elnökség, akinek ismertsége-népszerűsége szintén sok szavazatot hozhat, ő ugyanakkor semmiképp sem veszi át EP-mandátumát.

Hírdetés

A 3. helyen Árgyelán János pártigazgatónk szerepel, aki az EU Régiók Bizottságának már most is tagja önkormányzati képviselőként, továbbá Fejér megyei frakcióvezetőnk, több nyelven beszél, nyelvtanár és fordító, nagy munkabírású, megbízható politikusunk, alkalmas lenne EP-képviselőnek.

A 4. helyet dr. Popély Gyulának ajánlottuk, aki külhoni magyar vezetőként és az MTA doktoraként is ismert, pártunk alapításától velünk van, augusztus 20-án is vállalta a felszólalást rendezvényünkön. Már a Csehszlovákiai Magyar Kisebbség Jogvédő Bizottságában küzdött Duray Miklóssal a magyar iskolák megmentéséért, majd 1990 januárjától prágai parlamenti képviselő volt. 1991-1998-ig a pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt, majd a kétnyelvű bizonyítványháború áldozata lett. Később a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, dékánhelyettese, majd rektorhelyettese lett, illetve az MTA doktora.

Az 5. helyen Gulya Tibor szerepel, aki a devizahitelesek egyik legismertebb segítője, számtalan ügyükben tett feljelentést a bankokkal szemben, harcolt az állami gépezettel, kivívva azok válaszcsapásait is. A Mi Hazánk a jövőben is kiemelten kívánja védeni a devizahitel-károsultak érdekeit, ezért Gulya Tiborral szövetségben, szakmai segítségével folytatnánk a munkát.

facebook


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »