Nagy Frans meg a pici Blanka

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, az Európai Szocialisták választási csúcsjelöltje részt vesz az MSZP szombati kongresszusán. Külön kérte, hogy Nagy Blanka is legyen ott az eseményen, mert feltétlenül szeretne vele találkozni – tudta meg a Népszava.

Frans Timmermans egy Maastrichtban született 57 éves holland baloldali politikus, országa korábbi külügyminisztere, jelenleg az Európai Bizottság első alelnöke, és az MSZP-t is sorai között tudó európai balközép pártok EP-választási csúcsjelöltje az idei EP-választási kampányban. A Fidesz és sajtója Soros György jelöltjének nevezi őt.

Hírdetés

Ebből annyi igaz, hogy Timmermans nem ápol túl jó viszonyt Orbánnal, a Magyarországgal szembeni 7-es cikkelyes szankciós eljárás megindítását szorgalmazó Sargentini-jelentés vitája kapcsán például gyávaságnak nevezte, hogy Orbán Viktor a magyar kormánnyal szembeni EU-s kritikákat a magyar nép elleni támadásnak állítja be.

Nagy Blanka egy 18 éves kecskeméti gimnazista, aki szerepelt már a Magyar Narancs címlapján és Bayer Zsolt Echo TV-s műsorában. Előbbiben a diákaktivista és a szónok szavakkal jellemezték, utóbbiban „egy igazi, kretén, barom állatnak”, valamint „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak” nevezték. A diáklányt a magyarországi média tette ismertté egy tavaly decemberi tüntetésen előadott beszédét követően, amelyben úgy fogalmazott: „Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

A találkozóra szombaton a Magyar Szocialista Párt szombati kongresszusán kerül sor, amin Timmermans beszédet fog mondani Tóth Bertalan MSZP-s vezető és Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök mellett. A Népszava úgy tudja, a holland politikus külön kérte, hogy Nagy is legyen ott az eseményen. A diáktüntető igent mondott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »