Az erőszak a mindennapok része lett, amióta muszlim polgármester van Londonnak

Az erőszak a mindennapok része lett, amióta muszlim polgármester van Londonnak

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

(888)

A BTP által kiadott jelentés rámutat, hogy a munkáspárti főpolgármester uralma alatt durván megemelkedett a metróvonalakon elkövetett erőszakos bűncselekmények száma. A statisztikák alapján bebizonyosodott, hogy 2017. novembere és 2018. szeptembere között 2,838 erőszakos bűncselekményt jelentettek a londoni metróban, míg ez a szám 2015. novembere és 2016. októbere között csak 1,980 volt.

A legveszélyesebbek a King’s Cross St Pancras, az Oxford Circus, a Stratford és a Victoria metrómegállók. Bejelentették továbbá, hogy fegyverbirtoklás bűntette miatt is sokkal több dolguk van a rendőröknek, ezen eseteknek a száma 125 százalékkal emelkedett meg, míg a rablásoké 80 százalékkal.

Hírdetés

Sajnálatos módon a szexuális indíttatású bűncselekményekből is egyre több van a pakisztáni származású főpolgármester irányítása alatt sínylődő nagyvárosban: míg korábban évente ezen esetek száma rendszeresen ezer alatt volt, 2018-ra ez felment 1047-re.

A brit főváros tömegközlekedési járművein összesen háromezer rendőr teljesít szolgálatot, akik közül minden héten legalább egy tucatot ér valamiféle kisebb-nagyobb inzultus, többen az évek során már súlyos sérüléseket szenvedtek, mikor az utasok rájuk támadtak.

A helyzet azonban egy ideig biztosan nem fog javulni, ugyanis az elmúlt időszakban csökkentették az ott szolgáló rendőrök számát, ami nagy mértékben járulhat ahhoz hozzá, hogy a későbbiekben is több súlyos bűncselekmény helyszíne legyen a brit főváros legfontosabb tömegközlekedési hálózata.

„Az utcai bandák paradicsoma lett a londoni metró” – jellemezte a helyzetet Mick Cash, az egyik metrós szakszervezet vezetője.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »